Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine. Cererile se primesc la APIA Timiş

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine. Cererile se primesc la APIA Timiş

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Beneficiari pot fi crescătorii care dețin animale din speciile bovine, persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane fizice autorizate care au în posesie permanentă animale înscrise în Registrul național al exploatațiilor.

CITEŞTE ŞI: Micul fermier cu un plan de afaceri bun poate primi 15.000 de euro! Ce trebuie să facă potențialii beneficiari din Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara

Solicitările, împreună cu documentele justificative, pot fi depuse la APIA până cel târziu în data de 9 august. transmiterea se poate face prin fax, poștă sau prin e-mail, în format electronic ca document scanat, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis.

Dacă solicitanții dețin mai multe exploatații de bovine, pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale din județe diferite, aceștia depun o singură cerere la centrul APIA pe raza căruia au sediul social sau domiciliul.

CITEŞTE ŞI: Condiții pentru obținerea noilor subvenții agricole

Cuantumul ajutorului va fi calculat în funcție de numărul de animale, respectiv de cantitatea de lapte pentru care se depun solicitări, raportate la plafoanele financiare disponbile, acestea fiind de 182,708 milioane de lei pentru efectivele de bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie a acestui an, la care se pot adăuga efectivele de bovine cu vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2021, și 42,829 milioane de lei pentru cantitatea de lapte valorificată în ianuarie.

Pentru detalii, crescătorii de bovine din Timiș pot contacta centrul județean al APIA, la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *