Micul fermier cu un plan de afaceri bun poate primi 15.000 de euro! Ce trebuie să facă potențialii beneficiari din Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara

Micul fermier bănăţean, cu un plan bun, poate primi 15.000 de euro

La 15.000 de euro se cifrează suma pe care o poate obține micul fermier printr-un instrument de finanțare din fonduri europene. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a afișat pe site-ul său, https://afir.info, deocamdată în varianta consultativă, ghidul solicitantului submăsurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul Programului Național pentru Dezvoltare rurală.

Sprijinul nerambursabil pentru dezvoltarea fermelor mici se acordă pentru o perioadă de cel mult trei ani. Șansele de a obține banii cresc considerabil pentru fermierii care sunt membri ai unei cooperative, grup sau organizație de producători. Mai precis, apartenența la o asocierte economică îi aduce solicitantului un plus de 20 de puncte în competiția pentru obținerea finanțării. Există și alte criterii importante pentru obținerea banilor, care se vor acorda sub formă de sumă forfetară.

Astfel, în cadrul planului de afaceri vor fi prioritizate și promovate activitățile de protecție a mediului și de utilizare rezonabilă a resurselor, precum gestionarea eficientă a gunoiului de grajd cât și agricultura de precizie, în vederea protejării solului și a utilizării cât mai eficiente a apei, energiei și inputurilor.

Solicitanţii sprijinului financiar nerambursabil acordat prin această submăsură trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie fermieri care au drept de proprietate sau de folosinţă pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de fermă mică; să fie persoane juridice române; să acţioneze în nume propriu; să aibă vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi la data depunerii cererii de finanţare; să aibă studii minime de opt clase.

Potențialii beneficiari din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara pot obține detalii referitoare la oportunităţile de finanţare contactând Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timişoara, nr. tel. 0256.250.200, e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns