„Sănătate prin sport”, un workshop organizat vineri la Timişoara

Cum îi ajutăm pe copii să răzbată în pandemia de Covid-19 și cât de importantă este nevoia de a face sport în fiecare zi reprezintă un subiect la ordinea zilei.

Reprezentanți ai celor zece țări participante la proiectul „WoW EUROPE” (Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia, Republica Macedonia de Nord și România) își vor împărtăși observațiile și experiențele naționale în cadrul workshop-ului „Sănătate prin Sport” care va avea loc vineri, cu începere de la ora 9, la sala „Amfiteatru K1” (etaj 1) din cadrul Centrului de Conferințe al Universităţii Politehnica din Timişoara.

Principalele subiecte ale discuției se vor referi la „Dezvoltarea fizică și motorie la copii în timpurile digitale”, „Impactul pandemiei de Covid-19, prin reducerea activităților fizice și a practicării sportului, asupra stării fizice a copiilor”.

România va prezenta, prin doamna lector univ. dr. Mihaela Varga de la Universitatea Politehnica Timișoara, un subiect sensibil: „Obezitate, nutriție, activitate fizică și sport la copiii de astăzi”.

„Ne propunem, prin acest workshop, să contribuim la creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și la rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor, precum și îmbunătățirea schimbului de bune practici între sportivi, federații, cluburi și instituții în domeniul sportului și al educației pentru promovarea sportului în rândul copiilor din țările organizațiilor participante”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul acestui eveniment.

Discuțiile vor beneficia de traducere simultană din română în engleză și vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook Proiectul „WoW EUROPE”.

Împreună cu Asociația Junior Sport, șase dintre organizațiile internaționale participante la proiect vor avea reprezentați la fața locului, iar celelalte trei vor susține lucrările online.

La Timișoara se vor afla personalități de la PrLSIIDP – Board of Directors of Sports Educational Institutions in Latvia (Letonia), VšI Sportuokime kartu (Lituania), ADCS Carvalhais – Associação Desportiva Cultural e Social de Carvalhais (Portugalia), Physical Activity Promotion Agency (Slovenia), Club Pitch & Putt Barcelona Teià (Spania) și Turkish Sport for all Federation (Turcia).

Detalii despre cele zece organizații internaționale participante la proiectul „WoW EUROPE” pot fi obţinute accesând acest link: https://woweuropeproject.eu/participanti.

Din partea României, vor fi prezenți și vor susţine declarații Beatrice Mercado (președintele Asociației Junior Sport), Marius Dumitru și Alina David (manageri ai proiectului „WoW EUROPE”), Alexandru Proteasa (vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș), Marin Popescu (inspector general la Inspectoratul Școlar Județean Timiș), conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan (rectorul UPT), Adrian Tal (directorul executiv al Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara) şi Loredana Ianculovici (director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș).

La eveniment vor participa de asemenea profesori de educație fizică și sport, părinți de copii sportivi, nutriționiști, reprezentanți ai presei, sportivi, antrenori, președinți de cluburi, o mare parte dintre aceștia fiind ambasadori ai proiectului „WoW EUROPE”.

„WoW EUROPE” este un proiect co-finantat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”.

Proiectul „WoW Europe”, realizat la nivel european, a fost conceput și accesat de Asociația AMA Events și este organizat și coordonat de Asociația Junior Sport, care derulează de zece ani cel mai complex proiect de educație și cultură sportivă pentru copiii din România – proiectul național „Născut pentru Sport”.

Proiectul “WoW EUROPE” a început în luna februarie a acestui an și va continua până la sfârșitul lunii octombrie.

Principalele evenimente rămase sunt următoarele: workshop-ul „Sănătate prin sport” (2 iulie, Timișoara), „Pedaliada!”(11 septembrie) – cursă populară de biciclete cu echipe-simbol (copii-părinți-bunici), care se va desfășura în aceeași zi și de la aceeași oră în toate cele zece țări participante, „Ora deschisă de sport” (25 septembrie) – mini-concursuri și demonstrații ale marilor campioni, eveniment care se vadesfășura simultan în toate cele zece țări participante, workshop-ul „De la experți în sport către oameni” (28 octombrie, Timișoara) – cu participare internațională, conferința de închidere a proiectului (29 octombrie, Timișoara) – prezentare, bilanț, bune practici, cu participarea reprezentanților celor zece țări participante.

Partenerii locali sunt Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și TineretTimiș, Universitatea Politehnica Timișoara, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns