Accesul la sănătate, dincolo de lozinci

aceg 4

„Acces egal la sănătate” este un proiect implementat cu asistență financiară din partea Agenției Naționale pentru Romi, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș, care abordează problema accesului redus la sănătate al comunităților defavorizate în actualul context pandemic. Proiectul prinde viață în cadrul programului Centrul Mobil de Medicină Comunitară „Banat”, implementat de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: A fost făcută publică fotografia fetiței omorâte la Arad. Dacă o recunoaşteţi, sunaţi la 112

„Spălați-vă cât mai des pe mâini” pare un îndemn simplu de urmat, doar dacă nu locuiești într-o comunitate în care există o singură pompă de apă ce deservește 50 de gospodării, într-o comunitate în care după cumpărarea hranei zilnice (deseori insuficientă) nu mai există resurse pentru dezinfectant, într-o comunitate în care Facebook și nu reprezentanții autorităților sunt sursă de informații și formator de opinie.

„Sunt comunitățile cărora echipa noastră de voluntari li se adresează asigurând accesul la informare corectă referitoare la combaterea infecției cu SARS CoV 2, pachete de igienă care să asigure minimul de igienă, de protecție, în special a femeilor și copiilor din comunitățile vizate de proiect. Actualul context pandemic a pus la încercare capacitatea de implementare a proiectelor comunitare a asociației noastre.

Prin consultare cu comunitatea, în colaborare cu instituțiile publice locale, cu respectarea normelor legale, dezvoltăm abordări noi ale grupului țintă, abordări care nu mai includ adunări publice cu participare masivă, ci se centrează pe intervenție pe gospodărie, continuând seria de intervenții în aceste comunități”, explică reprezentanții Centrului de Resurse pentru Regenerare Urbană.

Dezvoltarea unei inițiative de instruire de sănătate și organizare de acțiuni de curățenie în perioada pandemiei nu este o misiune ușoară. Cu toate acestea, în ultima lună, cu sprijinul voluntarilor centrului, asociația a reușit să se adreseze unui număr de nouă comunități defavorizate din Timiș și Caraș Severin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Accesul la sănătate, dincolo de lozinci

  1. Hallo
    In tara si chiar in Timis si Caras-Severin sant zeci de scoli cu gaura aia in pamint zisa toaleta,fara apa curenta sau unele chiar fara incalzire.Si vorbim de combaterea infecției cu SARS CoV 2 in scoli si gradinite?Si romii ar trebuie informati prin metode moderne internet,telefoane android,etc.Ca or cat ati vrea nu veti reusi nimica cu ei uitativa la cazul Morosan care a oferit o casa unui”BIET ROMM”si ce a facut a vandut casa si a cheltuit bani si sa intors in mizeria in care era obisnuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *