A fost stabilit modul de funcționare a taxiurilor pentru persoanele cu dizabilități, la Timișoara

regul

Societatea de Transport Public Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara vor inaugura serviciul de transport pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, la mijlocul acestei luni, în 15 august.

CITEȘTE ȘI: Rugă mare într-o localitate de lângă Timişoara

Serviciul va fi gratuit, accesul în cele patru autoturisme Dacia Dokker special amenajate şi dotate făcându-se pe bază de solicitare telefonică la numărul gratuit 0800.410.415 sau prin solicitare scrisă, care poate fi depusă la sediul societății de pe bulevardul Dâmboviţa nr. 67 sau trimisă pe adresa de e-mail [email protected]. Serviciul se va desfăşura doar pe teritoriul municipiului Timişoara.
A fost stabilit şi regulamentul pentru funcţionarea transportului de persoane cu dizabilităţi locomotorii pe zona urbană a municipiului Timişoara.

Astfel, condițiile generale de funcționare a serviciului privind transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii sunt: serviciul se prestează numai pentru persoane aflate în drept, înregistrate în baza de date de utilizatori posibili aflată în administrarea STPT; persoanele cu dizabilități locomotorii beneficiare ale serviciului pot fi însoțite în deplasare de cel mult un însoțitor; serviciul este la dispoziția utilizatorilor în drept, în intervalul orar 8-20, de luni până duminică.

Transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii este realizat de STPT de tipul „punct la punct”, cu ajutorul a patru autovehicule adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii. Acesta se prestează fie pe bază de solicitare telefonică, sau prin e-mail, pentru deplasări planificate viitoare, singulare sau recurente. Prin telefon la dispeceratul STPT se vor comunica datele de identificare ale beneficiarului, adresele de plecare și sosire, respectiv ora de plecare sau data și ora, dacă transportul este solicitat pentru o dată viitoare. Solicitarea prin email trebuie trimisă cu minimum 24 de ore înaintea nevoii de efectuare a deplasării și va conține date de identificare ale beneficiarului, adresa de plecare/ sosire, data și ora deplasării. În funcție de disponibilul de autovehicule, dispecerul STPT va aloca vehiculele/ șoferii planificați zilnic pentru realizarea efectivă a servicului de transport.

Dispecerul va apela beneficiarii pentru confirmarea viitoarei prestații. La sosire, la adresa de plecare, șoferul autovehiculului va solicita documentul de identificare a calității de beneficiar al serviciului de transport persoane cu dizabilități locomotorii și va completa foaia de parcurs a vehiculului cu date despre cursă (adresa de plecare, ora de plecare, indexul odometrului la plecare – km) și date despre beneficiar (seria documentului doveditor al handicapului locomotor și CNP). La adresa de destinație șoferul va încheia cursa înscriind în foaia de parcurs adresa de destinație a beneficiarului, ora de sosire, indexul odometrului la sosire (km). Beneficiarul va semna pentru confirmare în dreptul înregistrării cursei în foaia de parcurs.

Pentru asigurarea în condiții de siguranță a persoanelor cu dizabilități locomotorii , șoferii au obligația: să asigure manipularea rampei de acces pentru urcare/coborâre; să acorde asistență la urcarea/coborârea în/din autovehicul; să asigure și să verifice legarea scaunului cu rotile în poziția predefinită; să verifice închiderea și blocarea ușii(lor) de acces pentru scaunul cu rotile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *