A fost ajutat de timişorenii cu suflet mare, iar acum își deschide inima pentru cei aflați în nevoie

cotoc1

În urmă cu un an, voia să se sinucidă. A fost retrogradat de pe postul de portar pe cel de îngrijitor de curățenie. A stat, împreună cu fiul său, într-o cameră de internat care era și dormitor și bucătărie și living, până a fost alungat. S-a refugiat la Centrul social de urgență pentru persoane fără adăpost cu cantină socială de pe strada Telegrafului din Timișoara. A fost la un pas de a claca și s-a ridicat.

 

Vasile Cotoc, timișoreanul care din dragoste pentru fiul său, Lucas, a solicitat ajutorul semenilor, vrea acum să întindă, la rândul său, mâna persoanelor aflate în nevoie. ”Mulțumim tuturor pentru sprijin. Aici, în Anglia, sunt bine, toate sunt ieftine și am un salariu măricel. Vreau ca și eu, la rândul meu, să-i ajut pe alții la mare nevoie. Mulțumim Renașterea bănățeană„, spune Vasile Cotoc, pe care cititorii publicației noastre l-au ajutat să meargă mai departe.

 

 

Trecut la mătură, după ce a amenințat că se sinucide

Vasile Cotoc, un bărbat de 30 de ani, crescut în orfelinate, angajat ca portar la Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara și rezident al internatului unității de învățământ s-a urcat, în octombrie anul trecut, pe geamul camerei sale, aflate la etajul doi, şi a ameninţat că se sinucide. În ziua precedentă, conducerea şcolii a primit înştiinţarea că Vasile a acţionat-o în judecată pentru acordarea unor zile libere sau a contravalorii acestora pentru munca prestată în weekenduri şi sărbători la poarta liceului.

 

După acest incident, bărbatul a fost mutat de pe postul de portar, pentru care a fost socotit inapt, pe cel de îngrijitor de curăţenie, cu precizarea că la următoarea abatere disciplinară, conducerea liceului va lua măsurile de desfacere a contractului individual de muncă.

 

 

Persoane fără adăpost

Omul a stat cu sabia deasupra capului până la finalul acestui an școlar, când conducerea unității de învățământ a găsit oportun – pe motiv că se efectuează lucrări de reparații, pe perioada vacanței, la internat – să scape de el, considerând că, rămas fără locuință, omul își va da demisia sau, poate, pentru a beneficia în continuare de cazare gratuită, va renunța la proces.

 

Pe Vasile Cotoc l-a preocupat însă soarta fiului său, din a cărui copilărie pierduse deja trei ani, cel mic fiind lăsat la o familie de asistenți maternali de la vârsta de doi ani şi jumătate, până la cinci ani şi jumătate. Lucas a locuit în ultimul timp alături de tatăl său la internatul Liceului Auto și, în această vară, a terminat clasa I la Şcoala 29 din Timișoara. Rămași pe drumuri, cei doi au găsit ajutor la Centrul social de urgență pentru persoane fără adăpost cu cantină socială de pe strada Telegrafului din Timișoara.

 

 

În Anglia

Îngrijorat de viitorul fiului său, Vasile a decis să plece cu copilul în Anglia, fiind sprijinit de trei cititori ai ”Renașterii bănățene” care i-au găsit de lucru, i-au oferit bani de transport și pentru cheltuielile primei perioade de pribegie. Bărbatul muncește acum la un centru pentru copii cu autism din apropierea Londrei, la curățenie și la bucătărie, fiind plătit cu 6,5 lire sterline pe oră, iar fiul său va intra din nou în clasa I, de această dată în limba engleză.

 

”Vreau ca fiul meu să nu se simtă diferit față de colegii săi. Să aibă și el lucrurile care aici i-au lipsit. Și, nu în ultimul rând, vreau să-mi întemeiez o familie”, spune Vasile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *