Imagini spectaculoase cu o haită de lupi care se deplasează în şir indian (video)

lupi

O haită de lupi a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Naţional Retezat de camerele de monitorizare instalate de specialiştii Romsilva.

Din imaginile surprinse de camera de montorizare se observă că haita este formată din perechea conducătoare, masculul şi femela alfa, precum şi puii lor.

„În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziţia lupului în haită. Lupii au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită, bine coordonaţi, şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, unde este ucisă”, spun reprezentanţii Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Procurorii DNA au descins în Primăria Timişoara, în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău

”Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara Parcul Naţional Retezat are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecţie strictă sau integrală, conform antena3.ro.

În România, populația de lup nu a dispărut niciodată, datorită protecției înalte oferite de Munții Carpați. Din cele mai vechi timpuri, lupul a reprezentat un simbol al inteligenței și rezistenței, numeroase tradiții și obiceiuri românești fiind legate de conviețuirea alături de acest carnivor impresionant.

Datele oficiale indică o populație stabilă, de 2.500 până la 2.900 de lupi, răspândiți în zone de dealuri înalte și munți de joasă altitudine, pe tot cuprinsul lanțului carpatic. Densitatea medie pe teritoriul României este de 1,95 lupi la 100 km2.

În ciuda unei populații destul de mari de care se bucură țara noastră, specia este amenințată de invadarea habitatului, de defrișările și lucrările de infrastructură care fragmentează pădurile, de braconaj, de prezența câinilor maidanezi în habitatele naturale.

Pe teritoriul UE, inclusiv în România, lupii sunt protejați de Directiva Habitate, care îi include pe lista speciilor de animale protejate care nu pot fi vânate în scop de agrement. În România, lupii pot fi ”recoltați” în baza ordinelor de derogare emise de Ministerul Mediului, doar în cazul în care anumite exemplare au atacat sau constituie un pericol iminent pentru animalele de fermă”, scrie wwf.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *