Procurorii DNA au descins în Primăria Timişoara, în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău

Procurorii DNA au descins în Primăria Timişoara, în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău

Procurorii DNA au descins, vineri înainte de amiază, în Primăria Timișoara. Oamenii legii au intrat în grabă direct în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău.

Deocamdată, nu se cunoaşte motivul descinderii, dacă Lațcău este vizat de anchetă sau dacă, dimpotrivă, edilul ar fi depus vreo plângere, iar procurorii au mers să ridice unele documente.

Se pare că acţiunea procurorilor DNA ar avea legătură cu Colterm, companie ajunsă în insolvență după ce administrația USR a refuzat să cumpere certificate verzi, gest care a atras o o amendă de peste 20 de milioane de euro, iar municipiul a avut mari probleme cu încălzirea în iarna tocmai încheiată.

CITEŞTE ŞI: O secretară pe stil nou a ajuns director adjunct peste piețele Timișoarei, deși nu știe nici titlurile legilor cu care lucrează

Totodată, administratorul judiciar al Colterm a avertizat că, dacă nu se cumpără certificate până în 30 aprilie 2022, compania de termoficare va intra în faliment.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Procurorii DNA au descins în Primăria Timişoara, în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *