8 mituri despre smartphone-uri pe care nu ar trebui să le credeți

8 mituri despre smartphone-uri pe care nu ar trebui să le credeți

Cei care vor să își protejeze telefoanele apelează la o husă rezistentă sau la o asigurare de telefon. Dar oare ar trebui să ne protejăm și noi de telefoane?

Mulți dintre noi nu înțelegem prea multe despre telefoanele mobile. Auzim informații care par rezonabile și le acceptăm ca adevăr, fără să ne facem timp pentru a le verifica. Cât de adevărate sunt aceste mituri legate de smartphone-uri? Să vedem! Oricum ar fi, cel mai bine este sa apelam la Emag pentru o asigurare telefon!

Mitul 1: Telefoanele mobile provoacă incendii la benzinării

Nu a existat niciodată un caz documentat al unui telefon mobil care să declanșeze un incendiu la o benzinărie. Potrivit emisiunii TV MythBusters, s-a încercat folosirea telefoanelor mobile pentru a porni un foc de la o pompă de benzină și acest lucru a eșuat.

Acumularea de electricitate statică provoacă de obicei incendiile care apar la benzinării, nu telefoanele mobile. Intrarea și ieșirea din mașină pot crea o încărcare statică periculoasă. Deci, deși telefonul dvs. nu va declanșa un incendiu, lăsați-l oricum în mașină. Vă veți putea concentra mai bine pe împrejurimile dvs.

Mitul 2: Încărcarea peste noapte deteriorează bateria telefonului

Smartphone-urile sunt numite inteligente dintr-un motiv. Unul dintre aceste motive se datorează faptului că telefonul dvs. recunoaște când încărcarea este finalizată. Telefonul nu va mai accepta încărcarea după ce bateria ajunge la 100%.

Dacă îl lăsați conectat toată noaptea, telefonul va începe să se încarce din nou ori de câte ori puterea scade la 99% și, în timp, acest lucru are un efect mic asupra duratei de viață a bateriei.

Cu toate acestea, energia electrică este încă utilizată, chiar dacă telefonul nu se încarcă. Cel mai bine este să scoateți cablul atunci când dormiți. De aceea este de preferat sa aveti si o asigurare Iphone, daca detineti un produs Apple, pentru orice eventualitate.

Mitul 3: Telefonul dvs. poate găti un ou

Acest mit a fost popular la începutul anilor 2000. Oamenii au creat experimente false în care au „gătit un ou” folosind undele care sunt emise de către telefon. Ei au susținut că, dacă telefonul poate găti un ou, v-ar putea prăji creierul.

Dar telefoanele mobile nu pot găti ouă sau popcorn, așa cum au sugerat unii. Telefoanele mobile nu pot crea cantitatea de energie necesară pentru a găti un ou. Chiar dacă toată energia telefonului ar fi convertită în microunde și toate aceste unde ar fi direcționate direct spre ou, oul abia ar atinge temperatura corpului înainte ca bateria să moară.

Mitul 4: Telefoanele vă vor demagnetiza cardurile

Telefoanele mobile au un mic câmp magnetic, astfel încât unii oameni au ajuns la concluzia greșită că acesta ar putea afecta milioanele de particule magnetice de pe o bandă de card bancar. Dar magneții minusculi ai telefoanelor mobile moderne sunt mult prea slabi pentru a vă cauza daune cardului. Un magnet simplu de frigider v-ar putea afecta mai mult cardul decât smartphone-ul dvs.

Mitul 5: Lăsați telefonul să se descarce complet, înainte de a-l încărca

Dacă lăsați telefonul să se descarce până la zero înainte de a-l conecta, nu numai că nu este util pentru baterie, procesul ar putea sfârși prin a-l deteriora, atunci când faceți acest lucru în mod regulat. Telefonul dvs. folosește o baterie litiu-ion și nu are efect de memorie, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o descărcați complet pentru a continua să aveți citiri exacte asupra procentului de nivel al bateriei.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru bateria dvs. este să îl conectați la un încărcător, ori de câte ori aveți ocazia.

Mitul 6: Închiderea aplicațiilor de fundal vă face telefonul mai rapid

Oamenii confundă adesea aplicațiile „deschise în fundal” cu cele care „rulează”. Când o aplicație este deschisă în fundal, aceasta nu rulează, este doar într-o stare care facilitează și se relansează mult mai repede. Aplicațiile „deschise în fundal” nu folosesc multe resurse.

A vă face timp pentru a închide toate aplicațiile de fundal nu vă ajută telefonul. Pe de altă parte, închiderea aplicațiilor care rulează în fundal ajută la îmbunătățirea performanței telefonului.

Mitul 7: Nu utilizați telefonul în timp ce acesta se încarcă

În ciuda unor informații acceptate pe scară largă, telefonul dvs. nu va exploda sau va deteriora bateria, dacă îl folosiți în timp ce se încarcă. Este perfect în regulă să îl încărcați în timp ce îl utilizați, cu excepția cazului în care utilizați un încărcător de calitate scăzută. Dacă îl conectați, telefonul se va încărca mai lent decât dacă nu l-ați folosi, dar se va încărca corect.

Mitul 8: Un magnet vă va șterge datele telefonului

Un magnet ar putea șterge aceste date numai dacă ar fi unul dintre cei mai puternici magneți inventați vreodată, nu unul pe care l-ați aplicat pe frigider. De fapt, telefoanele mobile folosesc magneți în scopuri de navigare și orientare.

Astăzi, telefoanele își stochează datele pe unități SSD sau memorie flash. Aceste soluții de stocare utilizează semnale electrice pentru a stoca datele prin schimbarea poziției tranzistoarelor. Aceste tranzistoare sunt electrice, nu magnetice, iar un magnet exterior nu le va dăuna.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *