28 aprilie – Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Ce transmite ITM Timiş

kasai pavel

În fiecare an, în data de 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă.  28 aprilie este, totodată, ziua în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale prin organizarea, simultan, de campanii în întreaga lume.

Obiectivele principale ale acestei aniversări în 2020 sunt: promovarea, la nivel mondial, a prevenirii contaminării şi îmbolnăvirii cu COVID-19 şi a producerii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale; îmbunătățirea capacității de evaluare a riscurilor contaminării şu îmbolnăvirii cu COVID-19 şi a producerii accidentelor de muncă în toate domeniile și sectoarele de activitate, în mod deosebit a lucrãtorilor tineri.

Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă a Națiunilor Unite, adoptată la 25 septembrie 2015, cuprinde un plan global de acțiune cu obiective specifice pentru stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității tuturor.

Obiectivul de dezvoltare durabilă prevede, în special, promovarea creșterii economice, ocuparea integrală a forței de muncă și muncă decentă pentru toți, protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș adresează rugămintea tuturor angajatorilor și angajaților de pe piața muncii a județului Timiș de a conștientiza și de a acționa responsabil în scopul prevenirii contaminării şi îmbolnăvirii cu COVID-19, producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, precum și toți inspectorii de muncă acționează, prin toate formele și metodele specifice, pentru informarea și conștientizarea tuturor angajatorilor și angajaților din județul Timiș de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă şi, în mod deosebit, prevenirea contaminării şi îmbolnăvirii angajaţilor cu COVID-19.

De aceea, în perioada următoare, responsabilii noștri SSM vor fi pilonii de bază ai activității Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, deoarece, prin efortul lor, realizăm prevenirea contaminării şi îmbolnăvirii cu COVID-19, a producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale. Dorim, cu ocazia acestui eveniment aniversar internaţional, să tragem un semnal de alarmă asupra importanței îmbunătățirii activității în domeniul securității și sănătății în muncă în toate sectoarele de activitate din judeţul Timiş„, a declarat ec. Kaşai Pavel, şeful ITM Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *