220 de tone de gaze cu efect de seră mai puțin. Se dorește realizarea unui parc fotovoltaic într-o comună timișeană

220 de tone de gaze cu efect de seră mai puțin. Se dorește realizarea unui parc fotovoltaic într-o comună timișeană

220 de tone de gaze cu efect de seră mai puțin. Se dorește realizarea unui parc fotovoltaic într-o comună timișeană

Situată într-o zonă bogată în resurse petroliere, comuna timișeană Satchinez nu ignoră preocupările pentru valorificarea energiei regenerabile.

Faptul este demonstrat de adoptarea, la cea mai recentă ședință de plen a consilierilor comunali, a deciziei de a accesa o linie de finanțare pentru înființarea unui parc fotovoltaic, care să acopere cel puțin consumul instituțional propriu al comunității locale.

CITEȘTE ȘI: “Duplexul” cu… opt apartamente pentru care Nicolae Robu este cercetat de DNA Timișoara, în curs de demolare parțială

Consilierii au făcut un pas în plus, aprobând totodată și studiul de fezabilitate aferent, respectiv indicatorii tehnico-financiari ai investiției.

Potrivit documentelor în cauză, valoarea totală a investiției se va ridica la 1,6 milioane de lei (TVA inclus), iar capacitatea de producție a parcului fotovoltaic va fi de 263 kW, ceea ce ar contribui la reducerea emiterii gazelor cu efect de seră, anual, cu cel puțin 220 de tone echivalent dioxid de carbon.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “220 de tone de gaze cu efect de seră mai puțin. Se dorește realizarea unui parc fotovoltaic într-o comună timișeană

  1. ps: astept cu interes „bataia” administratiilor locale pentru instalarea de reactoare nucleare modulare… am inteles ca actiunile nuscale(adica firma aia americana cu cativa angajati si zero experienta practica adica niciun reactor instalat pe vreundeva si aflata in prag de faliment) au… „explodat”☢️🤔 dupa vizita ambasadoarei americii la Doicesti. asta o fi iara manipularea bursei? nu? bun atunci, ma bucur ca nu e vorba de asa ceva si chiar e pe bune ca suntem atat de prosti. plus ca daca ne da ea asigurari ca „tehnologia e sigura” , clar asa e, pentru ca asta a studiat ea la stiinte politice, tehnologii de-astea nucleare, nu? nu inteleg insa de ce nu le instaleaza intai la ei in america, da’ cine-s eu sa pun la indoiala asa „autoritati” in domeniul nuclear? cat despre costul per mwh… lasa asa, ideea e ca… „parteneriatul strategic” cu cheltuiala se tine! cineva trebuie sa plateasca si gziliardele datorie ale falimentarei sua.

    #neocolonialism. de ala ordinar, fara nici cea mai mica tentativa de a mima macar un „win-win”.

    #sovromuri vs „parteneriat strategic”. care e diferenta? ah, stiu, „VALORILE”, „democracy”… sau mai bine zis idiocracy, acum se intampla in aplauzele idiotilor utili.

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *