200 de operații complexe, finanțate cu bani europeni, la Spitalul Județean Timișoara

200 de operații complexe, finanțate cu bani europeni, la Spitalul Județean Timișoara

200 de operații complexe, finanțate cu bani europeni, la Spitalul Județean Timișoara

Cu două milioane de euro, bani europeni, la Spitalul Județean Timișoara, în Clinica Chirurgie III, s-au făcut 200 de operații gratuite și peste 3000 de consultații pentru depistarea afecțiunilor grave precum cancerele, a dezvăluit conducerea unității sanitare.

Acest lucru a fost posibil printr-un proiect finanțat prin Programul Interreg România-Ungaria, implementat în parteneriat cu Universitatea din Szeged și care a reunit servicii medicale de calitate, gratuite în mai multe specialități chirurgicale (chirurgia generală, ginecologia și chirurgia oro-maxilo-facială).

Sub numele de “Îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite prin idei româno-ungare chirurgicale inovative”, proiectul a urmărit oferirea accesului populației din zona transfrontalieră la consultații de depistare precoce și management multidisciplinar al diferitelor forme de cancer precum și accesului la proceduri chirurgicale complexe și intervenții chirurgicale minim invazive, laparoscopice și robotice.

Prin acest proiect, care este încă se derulează, până în prezent s-au realizat mai bine de 200 de intervenții chirurgicale gratuite de care au beneficiat pacienți cu neoplazii din sfera hepato-bilio-pancreatică, ginecologică și a tractului digestiv.

Gratuitatea acestor intervenții se referă la achiziționarea prin acest proiect a unor echipamente performante și a diverselor instrumente de unică folosință necesare pentru a efectua aceste operații printr-o abordare cât mai favorabilă pacienților, și anume pe cale minim invazivă, laparoscopică și robotică, cât și la faptul că persoanele neasigurate au putut beneficia de aceste servicii medicale.

CITEŞTE ŞI: Krepelka Motorsport, zece podiumuri la Mediaş! Prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă le-a surâs piloţilor clubului timişorean

De asemenea, s-au efectuat peste 3000 de consultații de depistare și management multidisciplinar al cancerelor din sfera digestivă, ginecologică și oro-maxilo-facială.

Potrivit medicilor, multe dintre aceste consultații au constat de fapt într-o reunire a unei comisii oncologice care și-a propus să analizeze datele pacienților suspecți sau chiar diagnosticați cu cancer și să formuleze un plan de conduită terapeutică personalizat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *