Semmeringul Bănățean, arătat lumii întregi

Semmeringul Bănățean, arătat lumii întregi

Semmeringul Bănățean, arătat lumii întregi

Filmul documentar realizat de Loupe Produktion va avea premiera la Arte TV pe 31 mai, ora 18:30. Pe lângă povestea liniei istorice, filmul de 45 de minute spune și povestea oamenilor și comunităților legate de aceasta!

Intitulat „Cea mai veche cale ferată montană din România”, va fi difuzat în cadrul emisiunii „Căi ferate de altădată”, fiind parte dintr-o serie de patru documentare despre linii deosebite din Europa. Alături de povestea Semmeringului Bănățean, seria cuprinde filme dedicate unor linii din Bulgaria, Albania și Italia. Filmul a presupus trei săptămâni de filmări zi-lumină. Echipa multinațională a producătorului cu sedii la Köln și Berlin s-a aflat la fața locului în două perioade distincte, în vara, respectiv toamna anului trecut.

Au urmat etapele de producție a unui film finalizat la începutul acestui an și apoi discuții cu ZDF și Arte în vederea difuzării. „S-a filmat în diverse locații, fie pe traseul liniei, fie din cele două parcuri naționale prin care aceasta șerpuiește. Echipa a făcut vizite în comunități și au făcut interviuri cu localnicii”, am aflat de la Andrei Szabo, președintele Asociației Euroland Banat (EBA), care a asigurat suportul local al documentarului, facilitând logistica sau interacțiunea cu localnicii și comunitățile acestora.

Pe viitor se intenționează realizarea de noi filme documentare dedicate Banatului Montan, scrie caon.ro.

CITEŞTE ŞI: Cuplul edilitar Fritz – Lațcău vrea tramvaie galben-negru, cu riscul pierderii finanțării

Foto: caon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *