O localitate din Timiş are nevoie urgent de un drum… agricol

voiteg

Două străzi proaspăt asfaltate în satul Folia, drumuri pietruite, iluminatul public pus la punct, toate fac parte dintre proiectele duse la bun sfârşit în comuna timişeană Voiteg, a cărei înfăţişare se îmbunătăţeşte pe zi ce trece.

Centrul localităţii impresionează de la prima vedere, prin bunul gust şi simplitatea spaţiilor verzi, amenajate în aşa fel încât plantele şi arbuştii ornamentali să-şi pună în valoare frumuseţea. Dacă însă aspectul îngrijit al grădinii din faţa primăriei nu este tocmai o noutate, altfel stau lucrurile cu partea de infrastructură, asupra căreia se concentrează administraţia locală.

tudor-marinescu„Chiar dacă, uneori, treaba se mişcă încet, important este să nu ne oprim în mijlocul drumului. Anul viitor vom continua cu asfaltările, iar de pavajul trotuarelor din centrul de comună ne-am ocupat deja. Înainte, ele erau betonate sau acoperite cu dale mari, vechi de zece ani. Acum sunt moderne, aspectuoase şi accesibile, iar ce s-a putut refolosi a fost dus de aici prin sate, unde dalele bune, neciobite, au fost utilizate tot la trotuare”, ne spune Tudor Marinescu, primarul din Voiteg.

Tot de la el aflăm că, în perspectivă, se doreşte crearea unui drum agricol de la şoseaua principală până la gară, pentru maşinile de mare tonaj. „O asemenea facilitate ar fi absolut necesară, întrucât casele de pe drumul gării au structura de rezistenţă afectată încă de la cutremur, iar camioanele care trec zilnic pe lângă ele le fac să se zdruncine din temelii.

Va fi un pic mai dificil cu scosul terenului respectiv din suprafaţa de păşune, dar mizăm pe faptul că fâşia respectivă, situată exact la marginea ariei destinate păşunatului, va putea căpăta o nouă destinaţie. În viitorul apropiat, ne vom ocupa şi de înlocuirea sistemului de iluminat de pe pod cu unul economic.

E adevărat, e frumoasă priveliştea la lăsatul întunericului, dar e de căutat o alternativă mai puţin costisitoare. Fiecare bănuţ contează, mai cu seamă în condiţiile în care sumele pe care le primim pentru diferite investiţii edilitare nu vin întotdeauna la timp şi, uneori se mai şi sistează.

Era vorba să finalizăm în două luni canalizarea la Voiteg, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, când ni s-a comunicat că nu mai vin cele 200.000 de lei de care aveam nevoie. Administrăm, aşadar, fondurile de care dispunem şi ne străduim să ne gospodărim cu chibzuinţă”, ne-a mai spus Tudor Marinescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *