Literă de LEGE! Autostrada Lugoj – Deva și centura Timișoarei au termen de finalizare anul 2020

autostrada lugoj deva 4

Guvernul României a adoptat Masterplanul General de Transport, devenit documentul strategic de referinţă care defineşte nevoile de finanţare simultan cu cele de dezvoltare teritorială a infrastructurii rutiere, având ca orizont de timp anul 2030.

În forma aprobată, documentul vizează două perioade de programare consecutive, 2014 – 2020 și 2020 – 2030, principalul beneficiu fiind reprezentat de stabilirea unei strategii clare de dezvoltare a infrastructurii rutiere ca rezultat a unui proces de analiză, diagnoză şi prioritizare a proiectelor ce fac parte din rețeaua europeană.

Pentru timișeni, obiectivele de interes care se află în masterplan sunt loturile 2, 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva, precum și varianta de ocolire a Timișoarei. După cum se aratăă într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centura orașului de pe Bega va fi finanțată în perioada 2014-2020. Abia în deceniul 2020-2030 ne putem gândi la o nouă autostradă, cea dintre Lugoj și Craiova, pentru care în anii următori se va pregăti proiectul.

„Acum, după aprobarea de către guvern a Masterplanului General de Transport, acesta devine pentru noi lege şi respectarea acestuia se va reflecta în implementarea tuturor proiectelor. Lucrul cel mai important este să finalizăm proiectele începute şi, mai ales, să le pregătim foarte bine pe cele viitoare. Am avut mult de lucru la obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor, însă am reuşit să deblocăm proiecte importante. Ştiu că tema studiilor de fezabilitate este mult discutată, dar sunt câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le clarificăm. Ca să fie bine făcut, un studiu de fezabilitate are nevoie în proporţie de 80-90 la sută de date din teren, se fac sute de foraje, cercetări arheologice. Toate acestea se fac de către oameni bine pregătiţi. Un studiu de fezabilitate nu se face din birou, acesta cercetează şi analizează, prospectează, şi, în final, dă soluţii”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNAIR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *