O localitate timişeană va avea prima parcare inteligentă

esporg

Patru parcări sigure şi securizate vor fi amenajate în România, proiectul fiind lansat la Lugoj. Cele patru parcări, realizate printr-un proiect finanţat prin Programul Connecting Europe Facility 2014-2020, direct de către Comisia Europeană, vor fi intergrate în reţeaua europeană de spaţii de staţionare sigure şi securizate pentru camioane şi vehicule comerciale.

În fapt, acestea parcări sunt monitorizate video, iluminate, păzite şi împrejmuite, având bariere la intrare şi la ieşire. Până la începutul anului 2018, în zona Lugojului, o parcare deja existentă și funcțională va fi modernizată, iar alte trei parcări sigure şi securizate vor fi construite de la zero.

„Ne dorim să constituim un punct de plecare, un model pentru cei care sunt interesați de domeniul transporturilor rutiere. Avem prevăzute, pe lângă construcția efectivă a celor patru parcări securizate, și demararea unui amplu studiu care să ne ofere atât o perspectivă legală cât și una tehnică asupra modalităților de a dezvolta acest tip de investiții. Un alt obiectiv important al proiectului este crearea unui soft disponibil pentru transportatori care să le ofere informații precise despre rețeaua de parcări securizate pe care le pot găsi pe rutele lor”, a spus Daniel Gabriel Olariu, managerul companiei „Ausnit, Olariu și Asociații” și vicepreședinte al ESPORG (Organizația Europeană a Parcărilor Securizate).

parcare-intelidenta

Proiectul include şi implementarea operaţională a sistemelor de transport inteligente (STI) pentru serviciile referitoare la spaţii de parcare sigure şi securizate, şoferii având, astfel, posibilitatea să ia mai uşor decizia opririi într-o anumită parcare.

Valoarea proiectului este de cinci milioane de euro, dintre care 4,25 milioane reprezintă finanțarea Comisiei Europene, iar 750 mii de euro este contribuția companiei „Ausnit, Olariu și Asociații”, companie care a depus cererea de finanțare și gestionează acum proiectul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns