IMAGINE DE COLECŢIE. Stareţul mănăstirii de la Partoş s-a întâlnit cu Papa Francisc

Varlaam si Papa

Se spune că unele locuri atinse de mângâierea lui Dumnezeu, fiind spaţii pline de spiritualitate, iradiază o energie benefică. Oricine trece pragul mănăstirii de la Partoş va simţi în suflet linişte şi pace. Credincioşii care vin în număr tot mai mare la aşezământul monahal susţin că mănăstirea este adevărata casă a celui care a fost mitropolitului Iosif cel Nou. Mulţi dintre ei îşi găsesc alinare în bisericuţa unde se află mormântul sfântului.

Credinţa de neclintit a stareţului Varlaam şi fervoarea cuvântului acestuia, găsesc mereu cel mai drept drum spre inimile enoriaşilor. Oamenii care vin la mănăstire să caute ajutor ştiu că rugăciunea este tămăduitoare. Mereu în mijlocul credincioşilor, oferind sprijin şi ajutor celor nevoiaşi, cu mintea şi sufletul deschis, părintele este un exemplu pentru orice prelat.

Întâlnire cu Papa Francisc

Anul trecut, stareţul mănăstirii de Partoş a avut ocazia să particepe la un congres ecumenic-monahal la Vatican. Părintele Varlaam a vorbit despre „Liniile specifice monahismului ortodox”, fiind însoţit de un părinte şi două maici. Stareţul Varlaam a reuşit să se întâlnească de două ori cu suveranul pontif: „I-am mulţumit Papei Francisc pentru mărturia pe care o dă lumii întregi, pentru prietenia pe care o are cu patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I”.

Un glas care se face auzit

Stareţul Varlaam a reuşit ca prin credinţa sa şi iubirea pentru oameni să adune tot mai mulţi credincioşi în jurul mănăstirii. În fiecare sfârşit pe săptămână, curtea lăcaşului de cult se umple. Oamenii vin din toate părţile, chiar şi de la Timişoara, pentru a-l asculta pe ieromonah şi pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Cu simplitatea şi modestia care-l caracterizează, stareţul e mereu alături de credincioşii lui. „Ne străduim să zidim biserica în inima oamenilor. Important e să adunăm enoriaşii în jurul altarului!”, spune prelatul.

În fiecare marţi şi vineri, credincioşii participă la cursuri biblice şi cursuri de spiritualitate, iar după slujba de duminică, stareţul îi invită pe enoriaşi la un ceai sau la o cafea, după care încep cursurile şcolii de duminică, în cadrul cărora se dezbat teme legate de viaţa socială. Duminica trecută, 70 de persoane au participat la discuţii. Bătrânilor fără posibilităţi materiale biserica le-a oferit,în această iarnă, lemne de foc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *