Zile de primăvară în miez de iarnă, la Timişoara. Ce se întâmplă, însă, chiar de mâine

Timișorenii profită din plin de aceste zile cu temperaturi ridicate, astfel că centrul urbei s-a animat ca primăvara. Numeroşi oameni au ieșit la plimbare, bucurându-se de razele soarelui.

Artiștii stradali și-au realizat numerele, căsuțele din cadrul Târgului de Crăciun au porțile larg deschise, iar în zona destinată preparatelor culinare au sfârâit de zor grătarele. Zeci de copii aleargă în voie prin în centru și sute de blitz-uri luminează zona, în timp ce oamenii își fac poze în locurile emblematice ale urbei. Aceste zile de sfârșit de decembrie aduc, din punctul de vedere al temperaturilor, cu unele de… primăvară.

Însă, conform Administrației Naționale de Meteorologie, după 28 decembrie, în Banat, procesul de răcire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, mai ales în ultimele două zile ale anului, când media regională a temperaturii maxime va fi de 3…4 grade Celsius, iar cea a minimei, de -2 grade.

Pe parcursul primelor două-trei zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximelor diurne de 4…6 grade, iar ale minimelor nocturne, de -2 sau -1 grad.

În intervalul 28-30 decembrie vor fi și unele precipitații locale, în general slabe, inițal ploi, apoi lapovițe și ninsori, fiind posibilă pe arii restrânse formarea de polei.

În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.