Guvernul amână cu șase luni contul unic pentru firme

Guvernul a decis să amâne până la 1 iulie plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorerie. Măsura ar fi trebuit să intre în vigoare peste doar câteva zile.

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţa de urgenţă care va prelungi cu şase luni termenul de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, respectiv de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018.

Executivul a aprobat şi un memorandum cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimi pentru sprijinirea întreprinderilor care au angajaţi ce beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”. Acest memorandum se referă la angajaţii fără studii superioare din domeniul IT.

În şedinţă a fost analizat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, dar şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea elementelor tehnice necesare în vederea aplicării OUG 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme, conform realitatea.net.

0 Comments

No Comment.