Guvernul amână cu șase luni contul unic pentru firme

Guvernul a decis să amâne până la 1 iulie plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorerie. Măsura ar fi trebuit să intre în vigoare peste doar câteva zile.

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţa de urgenţă care va prelungi cu şase luni termenul de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, respectiv de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018.

Executivul a aprobat şi un memorandum cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimi pentru sprijinirea întreprinderilor care au angajaţi ce beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”. Acest memorandum se referă la angajaţii fără studii superioare din domeniul IT.

În şedinţă a fost analizat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, dar şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea elementelor tehnice necesare în vederea aplicării OUG 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme, conform realitatea.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.