Două localităţi din apropierea Timişoarei vor păși în era urbanizării

O comună aflată în plină dezvoltare, atât în sfera economică privată, cât și în cea a infrastructurii publice, este beneficiara a patru proiecte cu finanțare guvernamentală, un al cincilea aflându-se în așteptare.

Zona căreia îi sunt destinate două dintre aceste proiecte o constituie cartierul nou al comunei în cauză, Giarmata, unde se va construi o grădiniță și se va introduce apă și canalizare. Alte două proiecte se referă la asfaltarea de străzi, respectiv a celor care nu au fost curpinse în investițiile anterioare, și la reabilitarea căminului cultural.

Proiectul aflat în așteptare vizează infrastructura locală de exploatație agricolă, respectiv drumuri din această categorie.

Printr-un proiect cu finanțare transfrontalieră România-Serbia se va executa proiectul tehnic în valoare de 180.000 de euro pentru infrastructura de apă-canal a satului aparținător Cerneteaz.

În derulare se află și lucrările la infrastructură (apă-canalizare și asfalt) pe trei străzi din reședința comunei. De asemenea, pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de utilități, Giarmata se află în masterplanul operatorului regional Aquatim care prevede investiții pentru această localitate de șapte milioane de euro.

Cum se poate observa, în următorii ani șantierele vor împânzi comuna, dar după se vor termina lucrările, cele două localități de lângă Timișoara vor intra pe deplin în era urbanizării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
NICUSOR 23 ianuarie 2019
VORBE FRUMOASE DAR DE TEPELE CE AU URMAT ...NICI O VORBA