Zeci de ciudaţi umblă cu cranii prin Timişoara. Le-au furat!

Zeci de timișoreni sunt posesorii unor piese dintr-o lucrare de artă expusă, zilele trecute, la Timișoara. Creația poartă semnătura artiștilor de la Baraka și este instalată în zona Pieței 700. Câteva componente ale unui autoturism au fost completate cu… o mie de cranii.

Încă de la început, de când lucrarea și-a găsit loc pe stradă, craniile au dispărut rând pe rând, în prezent mai rămânând doar un sfert dintre acestea.

Citeşte şi: Nu ai „medical”, mai iei un „salar”!

”Lucrarea a fost un experiment social. Lumea nu a luat-o ca o instalație de artă, ci ca pe ceva interactiv. În Timișoara nu există conceptul de artă contemporană și atunci se explică reacția oamenilor. De altfel, în jurul lucrărilor noastre s-a creat o controversă încă de la început, pentru că am fost nevoiți ca după patru zile să dăm jos sicriul, la cererea autorităților”, spune Mihai Toth, din cadrul Baraka, referindu-se la o altă lucrare care a deranjat angajații din zona Pieței 700.

Acum, o dată scăpați de sicriu, timișorenii au impresia că au călătorit în timp, într-o altă epocă, în care zeci de concitadini circulă pe stradă cu câte un craniu în mână…

Citeşte şi: Un moldovean și un ardelean se bat pentru un post important în Timișoara!

 

1 Comments
hate 12/10/2017
Deci arta contemporana e degeaba