Un moldovean și un ardelean se bat pentru un post important în Timișoara!

Deși gura lumii le dădea ca participante sigure la concursul pentru ocuparea funcției de secretar al municipiului Timișoara pe tânăra fostă consilieră personală a primarului Nicolae Robu, Sanda Greblă (actuală membră a Consiliului de Administrație al Retim Ecologic Service SA), și pe actualul secretar interimar Simona Drăgoi, realitatea a infirmat aceste zvonuri.

Conform celor postate pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), la proba selecției dosarelor au fost admiși doi concurenți: George Corneliu Bursuc și Mihai-Ovidiu Rad. Nici urmă de Sanda și Simona… Acum, din două, una: ori cele două doamne nu s-au înscris la concurs, ori s-au înscris, dar n-au fost acceptate, din varii motive.

Concursul este organizat de ANFP

 

Curioși să vedem cine sunt cei doi candidați care vor susține luni, 16 octombrie, de la ora 10, proba scrisă a concursului, la sediul Prefecturii Timiș, am căutat informații despre ei pe internet.

 

Unul e moldovean…

Astfel, despre George Bursuc am aflat doar un lucru și anume că vine la concursul de pe Bega tocmai din Moldova, dumnealui fiind secretarul comunei Avrămeni, județul Botoșani!

Pe pagina de internet a Primăriei Avrămeni, cartea de vizită a secretarului Bursuc nu cuprinde decât fotografia acestuia, restul informațiilor lipsind cu desăvârșire.

 

 

… iar altul e ardelean

Am fost, în schimb, mai norocoși în căutarea noastră în ceea ce-l privește pe Mihai Rad, al cărui număr de telefon l-am găsit pe internet. L-am sunat și l-am rugat să dezvăluie cititorilor „Renașterii bănățene” câteva repere biografice. În vârstă de 45 de ani, Mihai Rad s-a născut în municipiul Brad din județul Hunedoara, tinerețea fiindu-i însă legată de… Timișoara, despre care afirmă că e cel mai frumos oraș din România.

Mihai Rad ne-a mărturisit că a urmat cursurile Liceului CFR din Timișoara, iar apoi a studiat la Facultatea de Drept a Universității de Vest. Chiar și stagiul militar l-a făcut tot în orașul nostru, la Poliția de Frontieră! Actualmente, locuiește în satul Țohești, comuna Hălmăgel, județul Arad, de unde face naveta (30 de kilometri) către biroul de mediere în care profesează, situat în orașul natal, Brad.

În afară de mediere, Mihai Rad se mai ocupă și cu consilierea juridică, ba chiar și administrarea unor lucrări de construcții, ipostază în care se află chiar în această perioadă, într-o zonă montană. Anul trecut, la alegerile locale, domnul Rad a candidat fără succes pentru funcția de primar al comunei Hălmăgel, din partea Partidului Social Românesc al fostului lider pesedist Mircea Geoană.

Mihai Rad nu se află la prima încercare de a se reîntoarce la Timișoara, în această vară dumnealui participând la concursul organizat pentru ocuparea funcției de director executiv la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș. Din nou, fără succes…

 

Un job „atractiv”

Indiferent cine va câștiga concursul – dacă va exista un câștigător, fiindcă e posibil ca niciunul dintre candidați să nu obțină punctajul necesar -, un lucru e mai mult decât curios: cum de nu s-a găsit nimeni în toată Timișoara care să-și dorească funcția de secretar al primăriei?!

E foarte posibil ca, dacă acest concurs e pe bune, piloșii să se fi speriat și să se fi abținut de la a se face de râs, iar în ceea ce-i privește pe profesioniștii în domeniu, aceștia probabil au evitat să intre în păienjenișul de imposturi, interese și ilegalități care sufocă Primăria Municipiului Timișoara…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un moldovean și un ardelean se bat pentru un post important în Timișoara!

  1. d-le robu chiar vrei sa bagi psd-ul in casa cu moldoveanu asta de la botosani unde iliescu bolsevicul a obtinut mai multe voturi decat unicul candidat de pe vremuri ceausescu? si asa santem invadati de moldoveni si olteni.daca o faci si pe asta iti spun adios si nu numai io.

Lasă un răspuns