Nu ai „medical”, mai iei un „salar”!

concediu medical 1

Piaţa forţei de muncă este într-o continuă transformare. Apar noi şi noi abordări, multe dintre ele considerate utopii în anii trecuţi. Una dintre facilităţile cele mai interesante este aşa-numitul „bonus de prezenţă”, introdus şi aplicat de tot mai multe companii private.

În esenţă, de acest avantaj beneficiază angajaţii care merg zi de zi la serviciu, fără a avea nici o absenţă, indiferent dacă este sau nu motivată. Asta presupune să nu existe nici măcar o zi de concediu medical, pentru ca bonusul să poată fi încasat.

Citeşte şi: Trei traficanți de droguri, reținuți de DIICOT Timișoara

Cât priveşte valoarea acestuia, sumele sunt de ordinul câtorva sute de lei şi se acordă lunar, bilunar sau trimestrial. Metoda companiilor a prins foarte bine şi tot mai mulţi angajaţi „trag de ei” pentru a încasa acest bonus, chiar dacă, de multe ori, trebuie să îndure multe.

Aşa se face că unii vin chiar bolnavi la lucru doar ca să nu rateze bonusul de prezenţă, de care mulţi nu se pot lipsi. Nu este exclus ca, în acest ritm, să se introducă un „bonus la bonus”, adică să mai primeşti nişte bani dacă vii zilnic la lucru chiar dacă eşti bolnav.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nu ai „medical”, mai iei un „salar”!

  1. Merita studiat, daca acest bonus de prezenta are intr-adevar menirea de a aduce oamenii bolnavi la lucru.
    Autorul articolului a analizat oare daca nu cumva mai multe firme iau aceste masuri pentru a combate frauda masiva ce se deruleaza in special in preajma sarbatorilor si a momentelor cu munci agricole, cand angajatii se „imbolnavesc” in masa?

    In acest moment, mijloacele de control la dispozitia angajatorilor pentru acest tip de fraude, sunt practic inexistente.

    Cred ca articolul este putin superficial si subiectul chiar merita analizat in profunzime.
    Lipsa fortei de munca si dezechilibrul paradoxal intre cerere si oferta, duce la situatia de astazi care este intr-adevar surprinzatoare.
    Consider regretabil ca si jurnalismul se transforma intr-un act de proasta calitate, cu o deprofesionalizare acuta a acestei frumoase meserii.
    Sa speram la zile mai bune.

    Doar o opinie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *