Soluţie la problema parcărilor: spaţiu subteran cu 588 de locuri, în centrul oraşului

O primărie din vestul ţării va rezolva problema parcărilor: locaţie subterană cu 588 de locuri, în centrul oraşului. Se întâmplă la… Arad, unde administraţia locală va amenaja o parcare subterane în Piața Avram Iancu, scrie newsar.ro.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din municipiul Arad”, la iniţiativa primarului, proiect care se află acum la transparență decizională, se intenționează realizarea unei parcări subterane pe două nivele.

Aceasta va avea o capacitate de 588 locuri de parcare, iar piața ar urma să fie o suprafață pietonală fără intersecţii cu circulaţia carosabilă.

„Necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona centrală a municipiului cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei centrale a municipiului în scopul redării atractivităţii acestuia atât pentru cetăţenii săi cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al municipiului”, se arată în expunerea de motive din cadrul proiectului.

Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut și apoi supus la vot de către Consiliul Local Municipal.

Foto: imobiliare4you.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Soluţie la problema parcărilor: spaţiu subteran cu 588 de locuri, în centrul oraşului

  1. Domnu’ falca s-a trezit după atâția ani de domnie si protecție basesciana ca nu sunt locuri de parcare la Arad. Bravo, după un repaus bun timp de 15 ani de zile îsi propune acum parcări subterane. Alti bani, alte distracții. Face si el ca varu robu de la Timisoara: palmieri, microbuze, armonii, vaporete, panselute…si multe multe semafoare nefuncționale sau pe galben intermitent. Românul tace si rabdă, băiat bun si cuminte 🙂 De ce sa nu profitam?

  2. În construcții, e haos !!! Lege ( cine, s-o dea ?!) : toate blocurile, să aibe prevăzută, PARCARE SUBTERANĂ !!! Se construiește aiurea și, nimeni, nu se gândește la varianta asta !

Lasă un răspuns