Departe de civilizaţie… Într-o comună timişeană, una din cinci familii beneficiază de canalizare

Primele 100 de gospodării dintr-o comună timișeană au fost racordate la sistemul de canalizare. Acest lucru înseamnă că, în prezent, una din cinci familii beneficiază de această facilitate.

Din cauza costurilor individuale pe care le presupune lucrarea și a faptului că, în unele cazuri, sunt necesare și alte investiții – nu toți locuitorii din Darova au, în momentul de față, baie în casă – cererea este destul de redusă.

Citeşte şi:  Minorii sub 16 ani vor avea nevoie de acordul părinţilor ca să cumpere online sau să-şi facă cont pe Facebook

”Rețeaua de canalizare a fost făcută printr-un proiect european, însă acesta nu prevedea racordurile, lucru pe care l-am făcut cu 200.000 de euro de la bugetul local. Lucrările au fost executate în două etape, o parte în 2016 și una anul acesta.

Noi am venit cu conductele până lângă trotuar, iar oamenii trebuie să se lege de acolo. Costurile depind și de distanța care trebuie acoperită, șase metri de tub costă 100 de lei. Stația de epurare fucționează de opt luni”, a precizat primarul Sorin Tilihoi.

Potrivit acestuia, aproape în fiecare zi, câte una-două gospodării se racordează la sistemul de canalizare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns