Semnal de alarmă tras de un reputat medic timişorean: trei din zece persoane riscă probleme mari de sănătate

Trei din zece persoane au probleme la nivelul picioarelor care, netratate, pot duce la invaliditate, atrag atenția specialiștii timișoreni. Frizerii, stomatologii, ospătarii și chirurgii sunt categoriile profesionale cele mai afectate de varice. Ortostatismul (statul în picioare), fumatul, dieta neechilibrată, bogată în grăsimi, dar și componenta genetică sunt principalele cauze ale bolii.

”Tratamentul este cel clasic, chirurgical, sau una dintre metodele moderne minim-invazive. Netratate, varicele dau în timp probleme mari, de tipul ulcerului venos și boală tromboembolică”, a precizat prof. dr. Sorin Olariu, medic-șef al Clinicii I Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Pentru a preveni apariția și dezvoltarea afecțiunii, este indicată purtarea ciorapilor elastici – recomandabil, achiziționați din farmacii – și evitarea pe cât posibil a statului în picioare o perioadă lungă de timp.

Citeşte şi: Trei traficanți de droguri, reținuți de DIICOT Timișoara

Specialiștii timișoreni efectuează în această perioadă un schimb de informații cu omologi din țară și din străinătate, capitala Banatului fiind gazda Congresul Național de Flebologie – ediția a XV-a, acțiune derulată concomitent cu cel de-al VIII-lea Curs educațional al forumului vascular central.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns