„World Press Photo“, din nou la Timişoara

Vreme caldă, ploi și furtuni, în următoarele zile

Cea de-a 65-a ediție a expoziției internaționale anuale „World Press Photo“ va putea fi vizitată și anul acesta, la nivel național, în perioada mai – august 2022.

Expoziția va fi prezentată publicului larg în piețele publice ale marilor orașe din țară: București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Oradea.

Timp de 35 de zile, 24 de ore din 24, fotografiile vor fi expuse concomitent în perioada 5 mai – 4 iunie în București, Cluj și Timișoara (Piaţa Unirii), ca mai apoi să fie prezentate publicului din celelalte orașe din circuit. Următoarele vor fi Sibiu, Constanța și Brașov (10 iunie – 14 iulie), Iași și Oradea (22 iulie – 25 august), iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției.

CITEȘTE ȘI: Șoferii din vestul țării trec granița în Ungaria pentru a face plinul. La cea mai apropiată benzinărie, motorina e cu până la 3 lei mai ieftină

Competiția „World Press Photo“ recunoaște foto-jurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume.

„World Press Photo“, din nou la Timişoara

Anul acesta, din 64.823 de lucrări înscrise de către 4.066 fotografi din 130 de țări din întreaga lume, au fost selectați 241 de câștigători regionali și patru câștigători globali: Premiul fotografia anului a fost câştigat de lucrarea „Kamloops Residential School“ de Amber Bracken, Canada, realizată pentru „The New York Times“.

Premiul articolul anului a revenit australianului Matthew Abbott, pentru „Saving Forests with Fire“, publicat în „National Geographic“/ „Panos Pictures“. Premiul pentru proiecte pe termen lung a fost adjudecat de „Amazonian Dystopia“ de Lalo de Almeida din Brazilia, pentru „Folha de São Paulo“/ „Panos Pictures“.

Premiul pentru proiect multimedia a fost obţinut de „Blood is a Seed“ de Isadora Romero, Ecuador.

Pentru prima dată în istoria „World Press Photo“, imaginea câștigătoare nu surprinde oameni.

Fotografia lui Amber Bracken comemorează copiii care au murit în școala rezidențială indiană Kamloops, o instituție creată pentru a asimila copiii indigeni și locul unde au fost descoperite 215 morminte nemarcate.

Foto: www.worldpressphoto.org


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *