Vremea rea se dezlănțuie în aproape toată țara, inclusiv în Vest! Cod portocaliu

Meteorologii au emis, miercuri, noi alerte de vremea rea, valabile până joi seara aproape în toată țara. La munte, în 13 județe, va intra în vigoare o alertă cod portocaliu care anunță vânt cu rafale de 140 km / h.

Pentru intervalul miercuri ora 13:30 – joi ora 21:00, ANM a emis o informare generală, în care anunță în cea mai mare parte a țării intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

CITEŞTE ŞI: Schimbări spectaculoase pe piața muncii din Timiș. Criza e deja istorie!

De asemenea, miercuri, până la ora 21:00, pentru zona montană înaltă, meteorologii au emis o alertă Cod galben care anunță vânt cu intensificări la rafale de peste 90…100 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

Codul portocaliu intră în vigoare joi la ora 2:00 și expiră la ora 21:00, anunțând în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h. Temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită. Sunt vizate județele Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Alba, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns