Medicul Virgil Musta îi provoacă pe timişeni la discuţii. Unde puteţi să-i scrieţi

Servicii medicale gratuite, la Timișoara, pentru refugiații ucraineni

Specialistul timișorean în boli infecțioase, medicul Virgil Musta de la Spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, este preocupat de modul în care înțeleg timișenii să îmbine măsurile de relaxare de după starea de urgență cu atitudinea responsabilă.

Acesta poate fi contactat pe pagina de Facebook, City Doctors.

„Așa cum am mai explicat, unul dintre motivele importante pentru apariția acestui grup (pe lângă cel de informare din surse credibile) este îmbunătățirea comunicării directe și oneste dintre membrii comunității.

În acest fel, schimbul constructiv de idei (practic și la obiect, nu doar de dragul de a stârni discuții interminabile) va ajuta la înțelegerea corectă a nevoilor și experiențelor fiecăruia, iar acest lucru poate contribui enorm la unele schimbări pozitive, fie în obieciurile noastre de zi cu zi referitoare la sănătate, fie în relația medici-pacienți, fie în comunicarea dintre medici sau poate chiar în schimbări de sistem.

Simt nevoia consultărilor și sprijinului vostru pe marginea unor teme la ordinea zilei, unde trebuie sa iau și eu decizii, iar raspunsurile sau propunerile voastre mă pot ajuta în luarea unor decizii mai bune.

În acest sens, mi-am propus să deschidem pe acest grup și o serie de discuții pe marginea unor subiecte de actualitate legate de sănătate. Temele vor fi lansate de mine, dar voi include și orice propuneri relevante venite de la voi. Pe marginea fiecărei teme, aștept opiniile voastre, pe care să le scrieți sub postare în comentarii.

Împreună cu ceilalți membrii ai echipei o să centralizăm de fiecare dată răspunsurile voastre și o să încercăm să le folosim cât mai aplicat peste tot unde putem influența în bine anumite acțiuni, schimbări, măsuri etc.

Primul subiect pe care îl supun dezbaterii pe grup este referitor la perioada de după 15 mai, dată de la care vor intra în vigoare măsuri de relaxare după starea de urgență, dacă lucrurile vor decurge bine până atunci.

CITEŞTE ŞI: Ne putem infecta cu coronavirus de la aerul condiționat? Explicațiile medicului Virgil Musta

Astfel, vă întreb, indiferent de măsurile de relaxare anunțate sau care se vor adopta până la urmă, cu ce responsabilități personale considerați voi că trebuie să rămânem fiecare dintre noi (fără să fie nevoie de obligație prin lege), astfel încât în săptămânile și lunile următoare să ne desfășurăm activitatea, să ne bucurăm de viață, dar să fim în siguranță, atât noi, cât și cei dragi nouă?

Nu ne dorim să scrieți sfaturi generale pentru ceilalți, dar pe care voi nu le aplicați. Mă interesează un răspuns aplicat la cazul fiecăruia și argumentat, de genul „eu și familia mea, după 15 mai vom proceda în felul urmator…pentru că noi considerăm că…”.

Am doar marea rugăminte să avem cu toții o atitudine decentă, un limbaj politicos, fără jigniri și să exprimați păreri cât se poate de constructive, practice, nu doar teorii”, a explicat dr. Virgil Musta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns