Patronul firmei care a făcut dezinsecţia în mai multe locaţii din Timişoara, în urma cărora o mamă şi doi copii au murit, a fost trimis în judecată.

justitie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş anunţă că au dispus trimiterea în judecată a lui B.I.S., în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de produse sau substanţe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

CITEȘTE ȘI: Medicul Virgil Musta îi provoacă pe timişeni la discuţii. Unde puteţi să-i scrieţi

Procurorii susţin că în zilele de 15, 16 şi 18 noiembrie 2019, administratorul firmei care făcea dezinsecţii, dezinfecţii şi deratizări a efectuat activităţi de dezinsecţie la trei imobile din municipiul Timişoara, pe str. Mioriţa şi pe str. Alexandru Vaida – Voievod, ocazie cu care a folosit fără drept insecticidul „Delicia – Gastoxin”, sub formă de tablete, omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecţie a plantelor, conţinând o substanţă foarte toxică, respectiv fosfura de aluminiu (concentraţie 56%), fără a deţine autorizaţie de utilizare eliberată de către Autoritatea Naţională Fitosanitară.

Gazul toxic emanat de insecticid în contactul cu aerul s-ar fi răspândit prin găurile din pereţii blocului existente în zona ţevilor de instalaţie termică şi de apă, până în apartamentele din blocul de pe str. Mioriţa nr.8 din Timişoara, în locuinţe alăturate celor în care s-a folosit produsul toxic, unde ar fi fost inhalat de către locatarii de la apartamentele nr.193 şi nr.195, ducând la decesul a doi copii şi a mamei unuia dintre aceştia.

Totodată, urmare a dezinsecţiei din 15 noiembrie de pe str.Mioriţa nr.8 din Timişoara, a fost afectată starea de sănătate a trei copii, ca urmare a expunerii acestora la fosfina. Copiii au fost internaţi în zilele următoare la spital cu stări de vomă, deshidratare şi alte probleme medicale.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Timişoara.

sursa: mediafax.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns