Schimbări spectaculoase pe piața muncii din Timiș. Criza e deja istorie!

locuri de munca 11

Piața muncii timișene cunoaște o efervescență extraordinară în aceste zile. ”Revenirea la normalitate” este expresia de actualitate, lucru care nu poate decât să ne bucure. Cifrele vorbesc de la sine despre schimbările spectaculoase prin care trec angajatorii și angajații timișeni.

Astfel, dacă la finele lunii martie, când s-a înregistrat vârful crizei în ceea ce privește reducerile de personal, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiș figurau doar 273.806 angajați, față de peste 300.000, cât era numărul unei luni obișnuite, valoarea a ajuns acum la normalitate: 301.777 angajați!

Practic, am revenit la situația cu care ne obișnuisem înaine de criză. Și mai îmbucurător este faptul că s-au înregistrat 6.02 noi contracte de muncă, iar numărul celor intrați în șomaj a rămas doar de 2.248, față de 3.365, câți se anunțaseră inițial. S-a redus și numărul contractelor de muncă suspendate, de la 50.333, la 40.942, iar angajații intrați în concediu fără plată sunt sunt 4.843, față de 5.863, la declanșarea crizei.

Un alt fenomen care anunță revenirea la normalitate este că foarte mulți muncitori pleacă în Germania, la cules sparanghel, castraveți, căpșuni și mere. Vin persoane din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Mehedinți, Sălaj, Caraş-Severin, Hunedoara, dar și din Timiș. Până acum, au decolat spre țara occidentală 12 avioane, cu 1.405 muncitori, ultimul fiind chiar azi, cu 173 de pasageri.

kasai

Pavel Kasai, inspector-șef al ITM Timiș, a declarat că inspectorii instituției participă la instruirea muncitorilor, care are loc chiar pe aeroport, pasagerii fiind informați în legătură cu aspectele care trebuie cunoscute atunci când vor intra în câmpul muncii și unde pot apela în caz că apar unele probleme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Schimbări spectaculoase pe piața muncii din Timiș. Criza e deja istorie!

  1. O prostie mai mare nu am mai auzit de mult , personajul din poza sa faca bine sa controleze unde se lucrează 240 de ore pe luna si se plătesc 168 , deci intelegem din articol ca situatia de acum este la fel cu cea anterioară,iar angajatii din sectoarele de activitate închise din cauza virusului s au redeschis,daca este sa ne luam dupa cel din poza,cred ca aritmetica , cele patru operații nu sint punctul lui forte.

Lasă un răspuns