Vremea despărţirilor… 2 jucători au plecat de la Politehnica Timișoara

Vremea despărţirilor... 2 jucători au plecat de la Politehnica Timișoara

Vremea despărţirilor… 2 jucători au plecat de la Politehnica Timișoara

Divizionara secundă Politehnica Timişoara s-a despărţit de jucătorii Daniel Benzar şi Roberto Haţegan.

Primul, în vârstă de 24 de ani, a semnat cu formaţia alb-violetă în luna iulie a anului trecut, sosind de la Rapid Bucureşti. Jucător de profil ofensiv, acesta a marcat trei goluri în zece partide pentru echipa timişoreană în actuala ediţie de campionat.

Haţegan (20 de ani) a semnat cu Politehnica în vara trecută. Mijlocaşul ofensiv româno-american a înregistrat opt prezenţe în ediţia 2021-2022 a Ligii a II-a, marcând un gol în meciul de campionat câştigat de alb-violeţi la Techirghiol cu Unirea Constanţa (scor 2-0).

CITEȘTE ȘI: Așa a vrut Dominic Fritz. Șeful Poliției Locale Timișoara, ales de o comisie fără polițiști!

Totodată, clubul de pe Bega a cedat sub formă de împrumut o serie de fotbalişti. Samuel Costea (21 de ani) va evolua în stagiunea de primăvară pentru CS Phoenix Buziaş (Liga a IV-a Timiş), echipă care se luptă pentru accederea în Liga a III-a. Acesta a venit la Politehnica de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii în vara anului trecut. Mijlocaşul lateral a fost pe teren în patru meciuri din Liga a II-a. Robert Alin Popeţ (20 de ani) va evolua în prima parte a anului pentru CSO Deta (Liga a IV-a Timiş). El s-a alăturat clubului timişorean în vara trecută, sosind de la CSC Dumbrăviţa. Tânărul portar s-a accidentat grav în pregătiri înaintea startului sezonului şi nu a înregisrat prezenţe oficiale în tricoul echipei alb-violete. Tudor Moţiu (17 ani) va evolua sub formă de împrumut până la finele stagiunii pentru CSC Dumbrăviţa. El este un exponent al generaţiei 2004 a Politehnicii care a debutat la seniori încă din sezonul 2020-2021 (în Cupa României). În actuala stagiune, tânărul stoper a evoluat în două partide din Liga a II-a pentru Politehnica, la care se adaugă alte două jocuri din Cupa României, competiţie în care a marcat un gol.

De asemenea, în această pauză competiţională, mai mulţi tineri din Academia Politehnica Timişoara au semnat, tot sub formă de împrumut, până la finalul actualei stagiuni, cu cluburi de seniori. Astfel, Marco Mircea (17 ani, fundaş) a fost cedat la Ripensia (Liga a II-a) până la finalul sezonului, Eduard Amariei (18 ani, fundaş) va evolua la CSC Dumbrăviţa (Liga a III-a), Denis Bot (18 ani, fundaş) şi Ralf Kuhn (18 ani, mijlocaş) vor juca în primăvară pentru Avântul Periam (Liga a III-a), iar Robert „Bobo” Stemate (18 ani, fundaş) va îmbrăca tricoul formaţiei Millenium Giarmata (Liga a IV-a Timiş).

Vremea despărțirilor și la Ripensia

Şi Ripensia a anunţat o reziliere de contract. Mijlocaşul central Yuri-Stephane Coulibaly (23 de ani) este liber să-şi găsească un nou angajament, acesta despărţindu-se de divizionara secundă din oraşul de pe Bega. Ivorianul sosise de la UTA Arad în iulie 2020. El a marcat un gol în actuala stagiune în 12 prezenţe pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns