Voluntarii „Acasă în Banat”, intervenţie la casa Babei Nuţi, o bătrână de 83 de ani care a trecut prin multe

Voluntarii „Acasă în Banat”, intervenţie la casa Babei Nuţi, o bătrână de 83 de ani care a trecut prin multe

În Gătaia toată lumea o știe pe doamna Elena Ion, sau „Baba Nuți”, cum i se spune. Este o bătrână de 83 de ani care a trecut prin multe. Are grijă de fiica ei, de 60 de ani, care avut probleme de sănătate toată viața, și împreună locuiesc într-o casă foarte mică, pe vremuri doar un grajd, transformat în locuință după ce casa bătrânească din curte s-a dărâmat.

”Voluntarii <<Acasă în Banat>> au ajuns la Baba Nuți într-o zi cu soare, dar răcoroasă. Înăuntru era cald și bine, dar mirosul greu de fum ne-a pus pe gânduri. Sunt probleme la coșul de fum iar acoperișul este într-o stare jalnică. Într-o cămară improvizată sunt adunate tot felul de haine și lucruri colectate și depozitate în ani, cu gândul că poate vor fi utile. N-au fost.

Noi ne-am gândit că vremea s-a făcut suficient de bună ca să facem prima noastră intervenție din acest an. Vrem să facem o curățenie generală, să reparăm acoperișul și coșul de fum, să închidem cămara ca să aibă mai mult spațiu de locuit. I-am spus bătrânei ce vrem să facem și s-a bucurat. Ne așteaptă!

Așa că strigăm adunarea voluntarilor pentru ziua de sâmbătă, 26 februarie 2022, de la ora 8. Va fi nevoie de multe mâini pentru a selecta ce mai este bun și a arunca tot ce s-a adunat acolo de mulți ani. O echipă va lucra la acoperiș, iar o alta va închide a doua cameră, va monta o ușă de intrare și ferestrele.

Cei care vor să participe ca voluntari sunt rugați să ne trimită un mesaj pentru a ne organiza.

Cei care doresc să sprijine acțiunea o pot face cu donații către:
Asociația Acasă în Banat
Banca Transilvania:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
OTP Bank:
Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01
PayPal: [email protected]
Revolut: 0748918091
Vă rugăm să specificați în transfer <<casa Baba Nuți>>. Vă mulțumim!”, au subliniat reprezentanţii Asociaţiei „Acasă în Banat”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns