Un primar din județul Timiș riscă să-și piardă funcția

Un primar din județul Timiș riscă să-și piardă funcția

Un primar din județul Timiș riscă să-și piardă funcția. Este vorba de Laurențiu Tîrziu, primarul comunei Belinț, care a fost găsit în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Astfel, cei de la ANI au constatat că Tîrziu a deținut simultan, pentru o perioadă de luni, funcția de primar și pe cea de comerciant în cadrul propriului PFA, obținând venituri din activități agricole.

Potrivit comunicatului ANI, Laurențiu Tîrziu ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie 2020 – 26 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriului P.F.A., obținând venituri din activități agricole și subvenții de la APIA Timiș. Astfel, acesta a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr.161/2003”.

CITEȘTE ȘI: O fruntașă useristă, licențiată în Drept, este noua șefă a medicilor școlari din Timișoara

Cel mai probabil, primarul va contesta în instanță decizia ANI și dacă va pierde procesul va trebui să renunțe și la funcția de primar. Laurențiu Tîrziu este primar PNL și se află la primul mandat în fruntea comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un primar din județul Timiș riscă să-și piardă funcția

  1. Nu riscă nimic. Va face contestație și astfel va câștiga timp. Exact așa a fost și la Dudeștii Vechi, viceprimarul a fost găsit de ANI incompatibil dar a făcut contestație în instanță și astfel a fost viceprimar timp de 2 mandate (8 ani). Abia după ce a pierdut alegerile (interne) s-a terminat și procesul cu contestația. Deci fix pix legile astea în România.

  2. Pentru Dl.PRIMAR si ECHIPA, toata stima si respectul.Nota100 cu FELICITARI, jos palaria pentru ce a reusit sa faca intr-un an ,ce nu au reusit altii sa faca in multi ani.Bunul Dumnezeu sa le dea putere de munca,sa ii ocroteasca sa treaca cu bine peste toate cioturile si reptilele ce le stau in cale Amin

Lasă un răspuns