Virusurile respiratorii bat în retragere

viroze 2

Săptămâna trecută, activitatea virală la nivelul județului Timiș a manifestat o tendință de scădere, însă răcirea vremii, prognozată de meteorologi, nu este de bun augur în acest sens, susțin specialiștii, conform cărora virusului gripal îi plac temperaturile de două-patru grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Furt din greşeală: Hoţul din Timişoara a confundat, în Oradea, BMW-ul pe care trebuia să-l fure

În cadrul sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul  judeţului nostru, în săptămâna 4-10 februarie au fost raportate de furnizorii de servicii medicale (unități de primiri urgențe, spitale, medici de familie, serviciul de ambulanță etc.) 2.387 de cazuri de viroze respiratorii (cu 99 internări), în scădere cu 35,5 la sută față de perioada precedentă”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

CITEȘTE ȘI: Razie de amploare la ieșirea din Timișoara

Potrivit acesteia, au fost înregistrate 354 de cazuri de pneumonie (51 de spitalizări), în scădere cu 35,5 la sută față de săptămâna anterioară.

”De asemenea, numărul de cazuri de îmbolnăvire cu simptomatologie clinică de gripă a fost în scădere cu 8,3 la sută față de perioada precedentă, fiind înregistrate 40, dintre care 17 au fost internate în spital. Un singur caz de gripă a fost confirmat prin analize de laborator, fiind evidențiat virusul AH1”, a completat Dana Șpac.

CITEȘTE ȘI: Fratele lui Mirel Rădoi va fi transferat la un spital din Timişoara la cererea familiei

Conform situației întocmite de autoritatea sanitară, în acest sezon au fost confirmate în Timiș 12 cazuri de gripă, iar în jumătate dintre acestea a survenit decesul pacientului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *