Vine Marcel Iureş? „Absolut!”

Fundația Culturală „Artmedia” îi aşteaptă pe timişorenii cu drag de teatru în 28 ianuarie, la ora 19,30, în sala Operei Naționale, la o întâlnire de graţie cu inegalabilul Marcel Iureş, în spectacolul „Absolut!”, după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, pus în scenă de Alexandru Dabija.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu revine în politică? Fostul premier rupe tăcerea după declarațiile lui Victor Ponta

„Absolut!” vorbeşte despre rânduielile din lume, în cuvinte simple şi pline de şagă. E o poveste în care Ivan bate drumurile, de teleleu-Tănase, şi umblă prin rai şi prin iad, unde stă la taclale cu Dumnezeu, Moartea, dracii, Talpa Iadului și Sfântul Petre despre ce se petrece în lume.

O lume în care muzica e un leit-motiv, Ivan este mereu plin de voie-bună, o lume care ne învaţă că „de drumeţul care cântă nu trebuie să ai teamă”, că Moartea e şi ea lăsată cu o socoteală şi că, dacă-i chioară şi nu te vede pentru o vreme, tot ce poţi să faci e să te bucuri din plin de… viaţă.

CITEȘTE ȘI: Autostrada Lugoj – Deva, o poveste de groază cu urși, lilieci și incompetență

Spectacolul are haz: poveştile şi personajele lui Creangă sunt puse într-o formă nouă, istorisite de către un om al străzii din zilele noastre.

Lui Ivan nu-i place în rai pentru că nu are de nici unele (nici distracţie, nici băutură, nici femei, nici muzică ori ţigări) şi se duce în iad ca să se distreze. Iar atunci când îl supără cineva, foloseşte turbinca plină de puteri miraculoase primită de la Dumnezeu (în schimbul mărinimiei sale), făcându-i pe toţi vrăjmaşii să dispară în adâncurile ei.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr care a lins 3 ore soneria unei case, căutat de poliţie. Video

Cu un actor de zile mari, Marcel Iureş, care face un one-man-show aşa cum rar vezi pe o scenă, „Absolut!” rămâne un spectacol care musai trebuie văzut.

„Polemic și terapeutic, ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”, spune regizorul Alexandru Dabija, citat de Fundaţia „Artmedia”.

Biletele, în valoare de 100, respectiv 50 de lei, s-au pus în vânzare la Agenția Operei Naționale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns