Video – Răspunsul unui român jignit de viceprimarul care a stârnit revolta șoferilor de TIR: „Aş vrea să întreb tu ce faci de banii pe care îi iei“

sofer tir 1

Cristian Merişanu, viceprimarul PSD din Vulcan, judeţul Hunedoara, a stârnit revolta şoferilor de TIR după ce i-a jignit public, afirmând că „stau şi învârt de volan, să nu muncească, pentru 2.000 de euro”. Un şofer plecat de mai mulţi din România i-a dat un răspuns pe măsură.

Viceprimarul PSD Cristian Merişanu a stârnit reacţii aprinse după ce a afirmat la postul de radio local Mondo FM, din Valea Jiului, că tinerii preferă să muncească în afara ţării, căutând locuri de muncă unde fug de răspundere.


accident mortal satu mareCITEȘTE ȘI: Femeie ucisă pe trecere de un şofer care gonea cu mare viteză (Video)

 


Exemplul său au fost şoferii de TIR, care „învârt de volan pentru 2.000 de euro“.

„Acum este cu plecatul ăsta. Este şi diferenţa asta mare de salariu între Europa şi România. Că pleacă pe TIR şi ia 2.000 de euro şi tot să nu muncească… că stă şi învârte de un volan.

Este muncă, dar fuga de răspundere, de şef, poate de un colectiv…să zicem că poate sunt mai independenţi”, a spus viceprimarul Cristian Merişanu.

CITEȘTE ȘI: Un senator PSD, dus la Bucureşti cu un elicopter SMURD pentru că era deranjat la stomac. Reacţia lui Arafat

Indignarea viceprimarului care, la rândul lui, primeşte lunar o indemnizaţie de 11.440 de lei, a fost taxată în termeni duri de un şofer român care munceşte în Europa.

„Unui anume Cristian Merişanu, omuleţul ăsta, evident PSD-ist, viceprimar într-un oraş în care probabil nu ai ce să mai vinzi, nu ai ce să mai faci, nu ai ce să mai nimic, un oraş care probabil e fantomă… i-a venit lui în cap să spună la o emisiune de radio că şoferii români se angajează pe Comunitate de lene. De lene să nu muncească în ţară.

CITEȘTE ȘI: Efectele plecării companiei Telekom din România. Peste 8 milioane de români stau cu sufletul la gură

Deci şoferii români se angajează pe comunitate, să ia 2.000 de euro de lene, că doar învârtim de volan. Dacă acest filmuleţ ajunge şi la tine, domnule… nu ştiu ce faci tu de banii pe care îi iei din contribuţiile date de către toţi locuitori acestei ţări, nu mai zic de oraşul în care eşti tu viceprimar sau ce dracu eşti pe acolo. Aş vrea să întreb tu ce faci de banii pe care îi iei.

Poţi să ne spui şi nouă sau poţi să ne arăţi ceva concret, pentru că, normal, ar cam trebui să arătaţi ce faceţi?”, i-a transmis Adrian Cătălin, într-o postare pe Youtube.com.

Şoferul român a explicat de unde provin veniturile acestora. „Fac pariu că tu câştigi un salariu, nu venit, mai mare de 2.000 de euro, transformaţi în lei.

Dacă nu ştiai, un şofer român pe Comunitate are salariul minim pe economie. În rest, şoferul primeşte o diurnă din care ar trebui să trăiască pe Comunitate.

Tu, când pleci în delegaţie, banii de diurnă îi bagi în buzunar şi îi duci acasă la nevastă şi la copii? Nu cred. Cred că te lăfăi pe la restaurantele unde mănânci, cred că dormi în hoteluri frumoase sau ce ce indemnizaţii mai primiţi voi acolo degeaba.

Un şofer de TIR primeşte banii ăştia şi îi bagă în buzunar. Nu ia nimic. Se dă jos, la oală, şi încălzeşte ceva de mâncare şi mănâncă.

Poate mănâncă o săptămână numai conserve şi nici nu apucă să îşi încălzească ceva de mâncare. Nu zic că poate mănâncă şi el o dată pe lună la restaurant sau la vreun fast-food prin vreo parcare a Europei.

Ca să nu zic că iarna trebuie să doarmă cu soba aia în nas, vara trebuie să doarmă cu geamurile deschise şi la 30 – 40 de grade în cabină, poate mai mult”, a spus Adrian Cătălin.

„Nu vedeţi că nu mai sunteţi în stare de nimic? Asta aţi găsit voi că românul e leneş şi de lene merge să muncească pentru 2.000 de euro? Faceţi voi joburi în ţară să aibă lumea venituri.

Eu nu o să mă mai întorc niciodată, dar să aibă lumea venituri, să aibă salarii decente, nu să trăiască de pe o lună pe alta.

Să aibă oamenii bani să se îmbrace cum trebuie, să aibă o maşină cum trebuie, să se ducă în vacanţe cum trebuie, să stea lângă familii. Şoferii români îşi văd familia două – trei luni pe an, adunat.

Crezi că banii ăia pe care îi vezi tu aşa mulţi sunt de ajuns să stai plecat o viaţă, că sunt şoferii care fac de 30 – 40 de ani meseria asta?”, a adăugat şoferul român, scrie adevarul.ro.

VEZI VIDEO AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Video – Răspunsul unui român jignit de viceprimarul care a stârnit revolta șoferilor de TIR: „Aş vrea să întreb tu ce faci de banii pe care îi iei“

  1. Bravo! Leprele astea care stau cu dosul pe scaun si dau indicatii 30 de minute pe zi trebuie pleznite ca lumea.

Lasă un răspuns