Apele din județele Timiș și Caraș-Severin, la cote îngrijorătoare

În județele Timiș și Caraș-Severin, avertizările de inundații au trecut, însă cotele apelor s-au menținut la niveluri ridicate.

CITEȘTE ȘI: Noua lege a asociațiilor de proprietari are prevederi inacceptabile

Așa se face că astăzi, râul Moravița (în secțiunea Moravița) se afla la faza I de apărare, cota fiind de 287 centimetri, în scădere, iar râul Bega Veche (în secțiunea Cenei), tot la faza I de apărare (cota fiind de 326 cm, staționară).

”Pentru perioada următoare se anunță o nouă serie de ploi, însă care nu vor fi însemnate cantitativ”, a precizat Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

CITEȘTE ȘI: Video – Răspunsul unui român jignit de viceprimarul care a stârnit revolta șoferilor de TIR: „Aş vrea să întreb tu ce faci de banii pe care îi iei“

În ceea ce privește acumulările de apă din județele Timiș și Caraș-Severin, majoritatea nu sunt la capacitate maximă, pentru că în luna aprilie, în urma rapoartelor meteorologice, s-au efectuat pregoliri.

Este vorba de Herculane, având o cantitate de 65 la sută de apă, Secu -75 la sută, Poiana Mărului – 95 la sută, Rusca -Teregova – 93 la sută.

Acumulările Trei Ape, Gozna, Văliug sunt pline, în prezent din acestea deversează 2 metri cubi pe secundă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns