Video. ”Blestemul liliecilor”. Alunecare de teren pe autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva (lot 4): Se repetă istoria ”Orăștie-Sibiu”?

alunecare teren dealul liliecilor autostrada

O alunecare de teren se poate observa pe Autostrada A 1, București – Nădlac, lotul 4 de pe Lugoj-Deva, unde a existat și o peșteră cu lilieci, mutată cu greu de autorități. Poate fi o situație similară cu cea de pe Orăștie-Sibiu (lot 3), unde terenul a luat-o la vale?

CITEȘTE ȘI: Viol în curtea şcolii! Şocant: un elev de liceu şi-a forţat un coleg să îl abuzeze sexual pe un altul

Autostrada A1 începe în Bucuresti și asigura iesirea spre granita cu Ungaria la Nădlac, trecand prin Pitesti, Sibiu, Deva, Timisoara și Arad

Constructorul român UMB Spedition al lotului 4, tronsonul Lugoj-Deva, al Autostrăzii A1, cel mai ”mobilizat” constructor de autostrăzi în acest moment, are parte de o surpriză neplăcută pe așa numitul
”Deal al Liliecilor” de dincolo de Șoimuș

CITEȘTE ȘI. Avertisment de ultimă oră de la meteorologi! Cod portocaliu și galben de vânt, în Banat

Ca să ne exprimăm mai plastic, se pare că îl urmărește ”blestemul liliecilor”. După ce antreprenorul a stat aproape doi ani să mute liliecii aflați într-o peșteră, cărora li s-a găsit o nouă ”casă” prin județul Timiș, acum are parte de o alunecare de teren destul de serioasă, așa cum se poate observa în filmarea de mai jos.

Alunecarea de teren este evidentă dacă comparăm trei filmări făcute în 12, 16, respectiv 20 octombrie. Dacă urmărim filmarea din 12 octombrie, după minutul 6, iar apoi pe cea din 16 octombrie, după minutul 7, observăm că în acest interval de zile s-a produs o ușoară deplasare a terenului.

Alunecarea de teren continuă și în zilele următoare, fiind tot mai evidentă (video 20 octombrie). Aceasta este cu atât mai gravă cu cât cât e pe o porțiune de aproximativ 40-50 de metri lungime într-o zonă în care constructorul pusese deja plasă și ancore.

 

Este foarte posibil ca alunecarea de teren intervenită să prelungească termenul de execuție, fiind probabil nevoie de soluții tehnice noi care, evident, implică și costuri suplimentare.

Practic dacă o astfel de alunecare ar interveni cu autostrada deschisă traficului ar putea fi o catastrofă întrucât pe lângă posibilele accidente refacerea segmentului de drum, în special a peretelui dealului, ar presupune închiderea ei totală, conform ziarulunirea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns