Victorie în lupta cu ANAF! După 12 ani de procese, Curtea de Apel Bucureşti confirmă că Alina Sperlea nu are datorii

Victorie în lupta cu ANAF! După 12 ani de procese, Curtea de Apel Bucureşti confirmă că Alina Sperlea nu are datorii

Curtea de Apel București s-a pronunțat în procesul Alinei Sperlea împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), punând capăt unei dispute vechi de 12 ani.

În urma unei serii de atacuri politice și articole de presă comandate de contracandidații din alegerile locale, Alina Sperlea, consilier local și candidat la funcția de primar în comuna Dumbrăvița, a fost arătată cu degetul de nenumărate ori pentru o presupusă datorie fiscală de 6,9 milioane de lei către ANAF. De cele mai multe ori, aceste acuzații au fost prezentate fără a lua în considerare contextul complet al situației și fără a i se oferi oportunitatea de a-și exprima punctul de vedere.

Am fost atacată pe nedrept. Nu a existat nicio hotărâre judecătorească definitivă care să spună că Alina Sperlea este datoare către ANAF. Bineînțeles, competitorii politici au speculat și s-au folosit pe nedrept de acest litigiu”, a declarat Alina Sperlea.

În luna martie, Curtea de Apel București a făcut lumină în acest dosar care s-a plimbat printre instanţele de judecată, vreme de 12 ani. Magistraţii au anulat obligațiile fiscale solicitate de ANAF de la Alina Sperlea, iar această decizie confirmă angajamentul instanțelor de judecată în a asigura dreptatea în procesele fiscale.

Odată cu această victorie, candidata la primăria Dumbrăvița a reușit să-și restabilească drepturile și să obțină recunoașterea legală a poziției sale, magistraţii Curții de Apel București motivând, la fila 19 din decizie, următoarele: “în aplicarea acestor considerente Curtea are în vedere faptul că în prezenta cauză instanța de control judiciar a stabilit că nu este incident un caz de fraudă din partea reclamantei, în concret fiind vorba de o practică specifică circumstanțelor de fapt și practicilor administrative din perioada în care s-au desfășurat tranzacțiile imobiliare”.

Acest caz nu este unul izolat. În România sunt sute, poate chiar mii de asfel de cazuri. Mă bucur că am câștigat acest proces care mi-a adus mari prejudicii de imagine”, mai spune Alina Sperlea.

CITEŞTE ŞI: Zona montană a Timișului. S-a deblocat autostrada, se mișcă investițiile


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Victorie în lupta cu ANAF! După 12 ani de procese, Curtea de Apel Bucureşti confirmă că Alina Sperlea nu are datorii

 1. ANAF …. După un proces câștigat cu această pseudoinstitutie, am renunțat la un al doilea proces, la indigo cu primul. Fiindcă durează ani de zile. Întâi îți iau banii, după care îți spun să-i dai în judecată, să-ți recuperezi banii.

 2. „iar această decizie confirmă angajamentul instanțelor de judecată în a asigura dreptatea în procesele fiscale.”

  12 ani? doisprezece ani?!? dupa cum zic englezii, justitia amanata e justitie refuzata („justice delayed is justice denied”)

  asta e „celeritatea” in procesele din Romania.

  Magna Charta (anul 1215,da?) : „Nimănui nu vom vinde, nimănui nu vom refuza sau amâna(!), dreptul sau dreptatea.” Ei, asta era la englezi, la noi venea voda „degraba varsatoriu de sange nevinovat”, venea gloata si-i cerea lu’ alt voda „capul lui Motoc vrem” si alte asemenea. iar mai pe nou avem trimiteri la „brutarie”, „dna sa vina sa va ia” pentru ca „societatea” prin justitie intelege procurori, catuse, prezumtia de vinovatie… #toNti pentru justitie. intelectuali useristii, da? foarte intelectuali! extremisti sunt primitivii care nu pun botul la vrajelile usere, dar daca ai opinii politice cu placutze suedeze se cheama ca esti intelectual! si bineinteles ca fiind ei intelectuali, progresisti si neextremisti cum sa nu sustina si ca robert fico si-a meritat-o? daaa, ei sunt „progresisti”, iar ceilalti fie inapoiati, fie extremisti. pentru ca „war is peace” dupa mintea lor „progresista”.

  Clotilda ce-o mai face? O mai fi penala? Dar „magicul” „navigator” de comisioane grase aka Vlad Voiculescu? „Sa mearga in instanta sa-si dovedeasca nevinovatia!” „Sa faca un pas in lateral!” Ah, la ei nu se pune pentru ca… ceva.🤪

  #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *