Viață de șef la stat, la Timișoara: “O colegă îi face cafea și i-o servește, alta îi face spumă de lapte, una îi face ceaiuri, cealaltă îi taie roșii în salată”

Viață de șef la stat: “O colegă îi face cafea și i-o servește, alta îi face spumă de lapte, una îi face ceaiuri, cealaltă îi taie roșii în salată”

Una dintre structurile aflate sub umbrela primăriei și conduse mai degrabă după propriile-i pofte de directorul ei general, decât după litera legii, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASMT) a fost, nu o dată, subiect al articolelor noastre. Cel mai recent – O mare şefă din Primăria Timişoara a organizat o petrecere în vila sa, iar acum ea şi mai mulţi invitaţi sunt infectaţi cu Covid(15 ianuarie 2021) – devoala o nouă mostră de jemanfișism marca Rodica Surducan, care pare să fi depășit fără probleme șocul dispariției din primărie a protectorului său, Nicolae Robu.

Dacă în 6 mai 2019, vă dezvăluiam cum Un centru de asistenţă socială a fost înfiinţat doar pe hârtie, dar este condus de un şef în carne şi oase, în articolul de față vă vom prezenta conținutul unei sesizări adresate primarului Dominic Fritz de către un angajat al unui alt centru din parohia Rodicăi Surducan.

Angajat al DASMT, ca referent II pe problematica romilor la Centrul de Incluziune Socială și Relația cu Minoritățile (CISRM) – el însuși de etnie romă -, Marian Pisică a ajuns, după propriile-i spuse, la limita răbdării din cauza hărțuirilor, amenințărilor și jignirilor care îi erau adresate lui, dar și altor colegi, de către șefa centrului în care lucrează, Adriana Filipics. Ca atare, omul și-a luat inima în dinți și a pus pe hârtie tot ce considera că trebuie să afle Dominic Fritz, expediind apoi, în 12 ianuarie, memoriul pe adresa municipalității.

 

Colegii tac și beau calmante”

Marian Pisică nu are nici un fel de rețineri în a descrie starea de lucruri din centrul de incluziune socială: “De luni de zile, șeful de centru Adriana Filipics – fina doamnei director Rodica Surducan (fosta soție a lui Dorel Cojan – fostul director al Poliției Locale – doi oameni care au avut protecția totală a fostului primar Nicolae Robu), beneficiind de protecție și imunitate totală, mă hărțuiește zilnic prin toate modalitățile pe care le are la dispoziție. Îmi este sabotată activitatea, sunt marginalizat, discriminat pe criteriu de etnie, îmi este zilnic creat un mediu de lucru deplorabil și stresant.

Nu sunt singurul în această situație, am colegi care sunt și ei hărțuiți zilnic, dar aleg să tacă și să bea calmante, pentru că le este teamă să nu își piardă locurile de muncă din cauza relației de rudenie dintre doamna director și șeful de centru, ei observând în nenumărate rânduri că această femeie beneficiază de protecție totală. Au fost amenințați că li se vor tăia salariile dacă nu sunt obedienți, s-a ajuns până într-acolo încât acest șef de centru le-a transmis că doamna director îi sfătuiește să își caute alte locuri de muncă dacă nu acceptă toate ieșirile nervoase ale șefului de centru.

Chiar și atunci când a încălcat dispozițiile de director în ceea ce privește normele Covid și colegii i-au atras atenția asupra acestui lucru, s-a răsfrânt asupra lor, fiind mustrați și hărțuiți, iar totul a fost mușamalizat. Cei care nu acceptăm această dictatură suntem hărțuiți în toate modurile. Dacă îndrăznim să vociferăm și să ne opunem modului în care suntem tratați, ne este sabotată activitatea, suntem jigniți, ne este creată o stare de temere continuă, primim mai multe cazuri în lucru sau suntem pedepsiți prin delegarea în alte centre, ba chiar suntem marginalizați, ceilalți colegi fiind invitați pe rând în birou și constrânși să nu aibă contact cu colegii pe care aceasta nu îi agreează. Este o metodă bine cunoscută pentru că face la fel de fiecare dată când are ceva de împărțit cu orice coleg”.

 

Scos de pe grupul de WhatsApp al centrului

Orice încercare de protest este stopată prin toate mijloacele posibile: “A fost creat un grup de lucru pe WhatsApp, din care am fost eliminat după ce am îndrăznit să răspund în mod civilizat la denigrările și amenințările publice ale șefei de centru. Sunt singurul angajat care nu face parte din grup, deși este un grup de lucru, aceasta este o excludere și încă o formă de hărțuire, ea încercând să îi oblige pe colegi să mă marginalizeze. I-a ordonat colegei mele să mă scoată definitiv din grup, constrângând-o și pe ea să se situeze împotriva mea.

Dacă este grup de lucru, facem toți angajații parte din el, nu doar cei care consideră ea. Nu comunică cu mine și îmi transmite mesaje sau citate cu subînțeles prin ceilalți colegi. Vă puteți imagina ce mediu de lucru avem, dacă sunt încurajate asemenea comportamente și ne instigă unul împotriva celuilalt. S-a creat o situație de stres continuu, un loc de muncă în care nu se mai poate lucra din cauza discuțiilor și scandalurilor pe care le provoacă șeful de centru”.

 

Plângerile la superiorii ierarhici n-au avut nici un efect

Situația scandaloasă de la CISRM nu datează de ieri, de azi: “Aceasta este o formă gravă și continuă de hărțuire. În trecut, au existat colegi care au ajuns chiar și la viceprimar și la directorul general, și n-a fost luată nici o măsură, deși colega mea a fost făcută retardată de față cu 10 colegi și este în aceeași situație ca și mine, hărțuită zilnic. Îmi pun speranța că, de data aceasta, veți cerceta situația și veți discuta cu fiecare coleg în parte pentru a afla ce calvar trăim opt ore pe zi și veți afla și alte situații mult mai grave.

Acești oameni și colegi lucrează de o viață în Direcție și își riscă acum locurile de muncă pentru comportamentul neprofesional al acestui om, iar nimeni nu îndrăznește să nu i se supună pentru că au văzut în rândurile trecute că această femeie poate face orice și beneficiază de protecția totală a doamnei director general, ea cunoscând în detaliu tot ceea ce se petrece aici, dar lăsându-i mână liberă finei ei”.

 

Nimeni din DASMT nu a îndrăznit să o concureze pe fina lui Surducan

Când este vorba de Rodica Surducan și de pilele dumneaei, faptul că postul de șef al centrului de incluziune a fost blocat până în momentul în care Adriana Filipics și-a terminat studiile superioare nu ne poate surprinde în nici un fel: “Este o caracatiță a locurilor de muncă în care șefi de centru au fost numiți doar persoanele apropiate doamnei director general. Adriana Filipics, care este soția bucătarului care lucrează de ani de zile pentru doamna director la Cantina Socială de pe Strada Telegrafului și, totodată, fina doamnei director general, a ocupat funcția de educator la Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, mai apoi a fost numită coordonator la CISRM, deși nu avea studii superioare și nici experiență care să o recomande pentru a conduce un centru.

A lucrat ca și coordonator timp de doi ani, până când și-a finalizat studiile și a cumulat cei doi ani de experiență pe un post de conducere. În tot acest timp, postul de șef centru a fost blocat, el așteptând-o pe Adriana Filipics să își finalizeze studiile. Imediat după ce și-a finalizat studiile și doar după ce aceasta a devenit eligibilă, a fost scos postul de șef centru la concurs, aceasta fiind singura care a participat și l-a promovat, cunoscându-se foarte bine faptul că este postul Adrianei și nimeni neîndrăznind să se înscrie, fiindu-le frică de răzbunările care vor urma. Toate aceste aspecte reies din contractul de muncă din cadrul Resurselor Umane DASMT și pot fi ușor verificate”.

 

Funcționari publici, sclavi pe plantația Adrianei Filipics 

Folosirea personalului și banilor publici pentru satisfacerea propriilor interese pare o practică în structurile aflate sub tutela autorităților locale. Dacă fostul șef al SC Piețe SA, Ionuț Nasleu, își trimitea subalternii să-i renoveze apartamentul secret din București sau să-i aducă la Timișoara, în plină pandemie, o cucerire de ultimă oră din Capitală – informații prezentate recent de www.pressalert.ro -, Adriana Filipics – șefă a centrului de incluziune socială, dar și patroană de florării, are alte pretenții, ea transformându-și subalternii în curieri personali, care cumpără flori din piață și apoi le livrează către magazinele șefei.

Citiți și vă cruciți: “Această femeie conduce Centrul de Incluziune Socială și Relația cu Minoritățile de parcă ar fi o societate privată și ne folosește pe toți în scopuri personale în timpul programului de lucru. Atât pe mine, cât și pe mediatorul școlar, ne constrânge să îi facem favoruri în timpul serviciului, dar și după. Livrăm flori cu mașina personală sau mașina primăriei în timpul programului, pe benzina Direcției, pe bani publici, în timp ce suntem plătiți de către o instituție a statului. Dacă cumva o refuzăm, se răzbună și devine agresivă, ne hărțuiește sau ne amenință că ne vom pierde locurile de muncă. Dețin dovezi pe care le voi și atașa. Eu lucrez într-o instituție a statului, nu la florăria Adrianei Filipics.

Spunându-i că nu voi mai accepta această situație și voi denunța aceste abateri grave, mi-a răspuns: <<Mariane, poți să mergi unde vrei, și tu, și oricine mai vrea, mie nu îmi este frică de nimeni!>>. Asta îmi dă de înțeles că se bucură de protecție totală și are o influență majoră, astfel că, oriunde aș merge, ea nu poate fi trasă la răspundere și voi rezolva nimic deoarece există un grad de rudenie între directorul general și șeful de centru. Orice nevoie personală ar avea, numește pe cineva să i-o rezolve, fără drept de apel, în timpul serviciului, iar toată lumea se supune și îi execută ordinele, îi cumpără cadouri scumpe la fiecare eveniment din viață de frică să nu pățească ceva la lucru, pentru că se răzbună.

Ne cumpărăm liniștea prin a cumpăra florile pe care ni le aduce în birou, făcându-ne să ne simțim constrânși să le cumpărăm. Suntem tratați precum niște asistenți personali, nu angajați ai Direcției, ea numind câte o colegă pentru orice nevoie ar avea. O colegă îi face cafea și i-o servește, alta îi face spumă de lapte, una îi face ceaiuri, cealaltă îi pozează florile, iar ultima îi taie roșiile în salată. Ne ține ședințe în care suntem făcuți nesimțiți, lipsiți de bun simț, ni se spune că nu avem cei șapte ani de acasă și că va lua măsuri împotriva noastră, ne amenință că ne va concedia sau ne va tăia salariile și ține să sublinieze că ei nu îi este frică de nimeni și de nimic”.

 

Incluziune socială doar din vorbe

Pe hârtie, incluziunea socială sună bine, denotă grijă și toleranță față de cei marginalizați, dar detaliile scoase la iveală de referentul de etnie romă surprind ce se ascunde în spatele vorbelor frumoase: “Activitatea pe care eu o întreprind este în legătură cu cetățenii de etnie romă, eu fiind la rândul meu de etnie. Adriana Filipics, șef al Centrului de Incluziune Socială și Relația cu Minoritățile consideră că activitatea mea cu romii este neesențială, deși face parte din ROF-ul nostru (n.r. – regulamentul de organizare și funcționare), și de fiecare dată când lucrez cu beneficiarii mei sau o informez asupra activității, îmi spune <<Mai lasă-mă cu țiganii tăi>> sau <<Alți oameni nu mai sunt în afară de țigani?>>.

Astea sunt remarci rasiste, menite să îmi provoace disconfort, un șef de centru care are ca beneficiari cetățeni români de etnie romă nu poate folosi cuvântul <<țigan>>. Este strigător la cer ca beneficiarii să fie numiți țigani, boschetari! Cum se poate ca tocmai șeful Centrului de Incluziune Socială și Relația cu Minoritățile să folosească remarci rasiste? Mă pune într-o lumină proastă în fața colegilor, le dă de înțeles că activitatea mea este neesențială, iar asta îi încurajează și pe ei să mă discrimineze. Asta este o formă de hărțuire și de discriminare gravă și se pedepsește conform Codului Penal, iar toate astea într-o instituție a statului”.

 

“Am colege care plâng la lucru și sunt făcute să plângă la fiecare ședință

Arogarea meritelor de către șefi nu este ceva nou în instituțiile de stat, iar, conform declarațiilor făcute de angajatul CISRM, șefa acestui centru excelează în a se împăuna cu munca subalternilor: “De fiecare dată când avem ocazia să facem ceva pentru Direcție și beneficiari, ne pune piedici pentru a nu ne putea fi recunoscute meritele, ea nesuportând să se vorbească despre altcineva de bine în afară de propria ei persoană. Nu contează să ne putem îndeplini atribuțiile din fișa postului, contează doar să poată culege ea laudele. Dacă nu poate culege laudele, activitatea ne este interzisă.

De fiecare dată când strângem donații, ajutăm oameni, îi scoatem din mizerie și din starea de urgență, se spune că Adriana Filipics a făcut, deși de cele mai multe ori nu face nimic în afară de a ne pune piedici. Pe cei care nu ne agreează ne defăimează la tot personalul din Direcție, niciodată nu ne recunoaște meritele și ne limitează activitatea. Suntem văzuți precum niște lichele în această Direcție din cauza caracterizării pe care ne-o face. Există colegi cu studii superioare și activitate și sunt ținuți în birou pentru a nu putea lucre și a li se observa adevărata valoare, întrucât îi consideră o amenințare.

Părerea noastră nu contează și nu suntem niciodată întrebați dacă putem face sau nu ceva. Este dictator într-o instituție a Primăriei. Nu sunt singurul în această situație, am colege care plâng la lucru și sunt făcute să plângă în plină ședință, face așa cu oricine îndrăznește să nu îi execute ordinele. De fiecare data când cineva îndrăznește să își spună părerea, îi cheamă pe toți pe rând în birou și îi amenință, dacă nu o susțin, cu tăierea salariilor sau îi deleagă la alte centre ca pedeapsă, ea îndepărtându-I de ceilalți colegi și temându-se că i-ar putea influența și pe ceilalți să nu mai accepte asemenea comportamente comuniste”.

 

“Am încredere că veți tăia tentaculele mafiei din primărie

În finalul memoriului adresat primarului, funcționarul ajuns la limita răbdării îi transmite lui Dominic Fritz că speră ca promisiunile din campania electorală să devină realitate: “Sunt hărțuit psihologic și au fost deteriorate condițiile de muncă în mod iremediabil. Eu nu mai am demnitate pentru că sunt scuipat zilnic de către această femeie, iar în aceeași situație se află aproape toți colegii, mai puțin protejații ei care o susțin în orice ar spune și ar face. Solicit demiterea acestui om fără experiență profesională, fără etică sau scrupule, de la conducerea acestui centru și numirea unei persoane competente, cu studii și experiență în domeniu, care să nu fie înrudită cu nimeni din conducerea DASMT, pentru a putea fi o echipă de profesioniști care să fie cu adevărat în slujba celor care au nevoie de noi și nu în slujba șefului de centru și a florăriei pe care o patronează. Această persoană este șef centru deși are cea mai puțină experiență dintre toți angajații centrului. Îmi pun toată speranța în primarul ales al Timișoarei și am încredere că veți tăia tentaculele mafiei din primărie și veți promova oameni competenți, care câștigă concursuri pe bune, exact așa cum ați promis”.

 

Patroana de florării rămâne în funcție, în timp ce petentul a fost mutat!

Bun, acesta a fost conținutul sesizării expediate, în 12 ianuarie, primarului Dominic Fritz, dar documentului i-au fost atașate și mai multe capturi de ecran cu mesajele text și video schimbate, pe WhatsApp, de-a lungul timpului, între patroana de florării Adriana Filipics (iar în timpul liber, șefă de centru al DASMT) și funcționarul public Marian Pisică, transformat în curier personal în timpul, dar și în afara serviciului, cu mașina centrului, dar și cu mașina proprie. Mesajele și orele la care au fost transmise sunt elocvente, iar odată ajunse în posesia Corpului de Control și Antifraudă al Primarului, ar fi trebuit să aibă ca efect dispariția urgentă din funcția de șef de centru a Adrianei Filipics.

Dar nu s-a întâmplat așa. După o lună de la primirea sesizării, în 10 februarie, petentul Marian Pisică primește o adresă emisă de corpul de control menționat mai sus, în care i se aduce la cunoștință că, în urma analizării materialului probator – alcătuit din acel memoriu și din raportul întocmit de Compartimentul Control Intern Managerial al DASMT -, concluzia a fost că faptele reclamate sunt de natură infracțională, astfel că cercetarea acestora este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara (PJT). Conform precizărilor DASMT, instituția înaintase deja către PJT, încă din 26 ianuarie, sesizarea și probele remise de Marian Pisică, iar Corpul de control al primarului a achiesat la soluția găsită de Direcția de asistență socială.

Dar nu numai atât: “Totodată, până la soluționarea cauzei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea înlăturării divergențelor de la locul de muncă, Corpul de Control și Antifraudă al Primarului propune delegarea dumneavoastră pe toată perioada cercetării, până la soluționarea definitivă a dosarului penal (fie printr-o ordonanță de clasare, fie, în cazul emiterii rechizitoriului și trimiterii în judecată a doamnei Adriana Filipics, printr-o sentință definitivă și irevocabilă), la Serviciul Beneficii Sociale din cadrul Direcției de Asistență Socială”.

Până când justiția își va spune cuvântul, liber la abuzuri!

Și uite așa au rezolvat DASMT și Primăria Timișoara cazul, pasând totul procurorilor și jucând la trecerea timpului. Pentru că, nu-i așa, cercetarea penală poate dura și trei-patru ani, iar, în cazul ajungerii la proces, se mai pot adăuga încă vreo trei-patru ani. În tot acest răstimp, Adriana Filipics își va vedea mai departe de florăriile ei, își va găsi un alt curier dintre subalterni care să-i cumpere flori din piață și să le livreze în timpul serviciului și va continua să aibă pretenția ca o colegă să-i prepare cafeaua, ca o alta să-i facă spuma de lapte, în timp ce altă subalternă să-i facă ceaiuri, iar o alta să îi taie roșii în salată.

 

Fina și nașa, în silenzio stampa

Am contactat-o telefonic într-una din zilele trecute pe doamna Adriana Filipics, dorind să primim de la dumneaei un punct de vedere referitor la acuzațiile care îi sunt aduse. Doamna Filipics a răspuns pe un ton volubil, dar după ce a aflat cine o sună, a închis brusc telefonul. În speranța că a fost o eroare, am sunat-o din nou, dar de data aceasta ne-a respins din start apelul. Știam că articolele noastre având ca obiect diversele nereguli din interiorul DASMT sunt citite de toți angajații, dar nu aveam habar că doar pronunțarea numelui subsemnatului ar putea avea un asemenea efect… Le-am trimis ulterior câte un mesaj atât Adrianei Filipics, cât și nașei acesteia, directorul general Rodica Surducan, dar în zadar, nici una dintre ele nu a dorit să își spună punctul de vedere.

 

Promisiunile electorale s-au risipit, realitatea e dureroasă

Am înțeles de la domnul primar Fritz că este legat de mâini și de picioare de când Curtea Constituțională a decis că toate comisiile de disciplină funcționează în condiții de neconstituționalitate, astfel că cercetările disciplinare au fost trecute în modulul stand-by, însă asta nu înseamnă că oricine poate face orice vrea în Primăria Municipiului Timișoara, fără să pățească nimic. Dominic Fritz are șase consilieri personali și o duzină de juriști angajați pe salarii frumoase, n-are decât să îi pună pe toți să facă un brainstorming în urma căruia să apară o soluție.

Poate că, în primul rând, n-ar fi fost rău ca onor Corpul de control al primarului să fi verificat condițiile în care a devenit Adriana Filipics șefă a centrului de incluziune, dacă a fost respectată legislația în vigoare sau susținerile petentului sunt întemeiate, în sensul că fina directorului general Rodica Surducan a fost instalată în funcție prin încălcarea legii. De fapt, nu că n-ar fi fost rău, ci ar fi fost chiar obligatoriu ca oamenii trimiși de Fritz în control să verifice acest aspect.

Până una-alta, nu doar că promisiunea electorală făcută de Dominic Fritz cu puțin timp înainte de ziua alegerilor – “În doar 4 zile scăpăm de interlopi și nepotisme și aducem profesioniști în administrație” – este infirmată spectaculos în această speță, dar ea pare să fie înlocuită acum cu alt slogan: “În doar 40 de zile scăpăm de cei care ne semnalează cazuri de corupție și îi mutăm în altă parte”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

38 thoughts on “Viață de șef la stat, la Timișoara: “O colegă îi face cafea și i-o servește, alta îi face spumă de lapte, una îi face ceaiuri, cealaltă îi taie roșii în salată”

 1. Minciuni, minciuni si aberatii . Nici nu merita sa imi pierd timpul citind aceste mizerii.Se vede din primele rinduri ca aici este vorba de frustari ale acestui personaj, este vorba de faptul ca una din romalesele care s-a perindat prin acel serviciu isi dorea foarte mult functia de sef. Poate ar fi bine dnle Brindescu sa faceti o vizita la acel serviciu sa vedeti ce lucreaza oamenii condusi de aseasta doamna. Eu sint adminsistrator de bloc si credeti ma ca am fost ajutati de acei oameni sunt o echipa de interventie care fac minuni pt oamenii parasiti, cu probleme diverse, persoane vulnerabile. Sunt convinsa ca majoritatea cititorilor isi dau seama citind acest articol ca se arunca cu noroi intentionat in conducerea PMT si DAS.

  1. Marinel, vezi ca ai scris „sunt convinsa” 🙂 Hai, fii mai atent data viitoare! Altfel, da, esti foarte convingator/convingatoare :))

   1. Este o gresala gramaticala, nu este atit de jalnic precum este articolul pe care l ai scris. Sa te convingi ca sunt barbat, dar barbat adevarat te invit la o cafea neagra. Apropo eu sunt un cetatean de rind si da am gresit o litera, desi repet sunt mascul ca si tine. Dar tu ditamai gazetarul de scandal nici macar mu te ai documentat cum se scrie corect numele sefei in care arunci cu noroi. Mai documenteaza- te. Cind vii la cafea iti aduc raspunsul care la semnat si transmis asociatiei de locatari , sa vezi cum se scrie corect. In fine …… esti praf

    1. Marinel, uite adresa mea de mail: [email protected]. Scrie-mi cand sa te astept la redactie, avem si cafea 🙂 Si adu si hartiile de care zici, ca le aduc si eu pe ale mele, ca sa vezi cine abereaza dintre noi doi 🙂 

 2. Articolul se așează pe adevar, doamna fosta sefa de cantina face xe are chef în nota posturA de director la direcția de asistenta sociala . Doamna are apucaturi din dictatura comunista si este înconjurată de lichele incompetente care se jura ca sunt/nu sunt îndrăgostite de doamna sefa menționată mai sus. Directia este supradimensionat cu vreo 150/200de băgători de seama racolați în mandatul frumosului Robu
   

 3. Dragilor, omul nu minte! Nu uitați că această Direcție de Asistență Socială la făcut pe ,,Fritz” ( elevul brutar, venit la 17 ani în Timisoara) Bun de prost, a ajuns sub tutela ,,Dieciza federației Caritas”, unde fata ,, micuțiului Grun” sa indragostit nebunește, omul mic ,,Fritz” a profitat, a învățat limba română la profesori gratis( profesorii,  care trebuiau să  îi  învețe  pe cei din centrele Caritasului,  dar considerându -se  ineficientă munca lor la centre,  a fost admisă de către  Federație,  instruirea în limba Română,  a viitorului ginere, a,,omului mic Grun” 
  Precum, socoteala de acasă,  nu se potrivește cu cea din tîrg, ,,fetița d-ui mic Grun” , nu a fost pe placul soacrei( din Germania), astfel a început lupta de cucerire a novicelui ,,Brutar Fritz” !
  Susținut de această, Federației,  a reușit să  strângă diplome de pe internet( precum și  pupila) care a studiat de la distanță,,Ocolul Silvic” și  a ajuns șefa centrului de copii din Freidorf Timișoara,  unde au fost alungate măicuțele, și s-a văzut șefa peste noapte,că…,deh, tata, are putere! 
  Finalul, este trist, acest,,Fritzii „, când s-a întors in Timisoara, și-și a regăsit,  dragostea, a trebuit să  fie pedepsit!Pedepsit, de cine? De șefa  de la Freidorf, care între timp, se cuplase cu un adolescent din casă!( drept răzbunare)!!!
  Taticu, ( micul Grun) a vrut să  repare ,,Eșecele” fetii, ajutandul pe Fritzii, politic! 
  Pacatul, însă,  a fost, că  Fritz, nu a mai fost interesat, de șefa  de la Freidorf, a primit cu drag ajutorul, a primit cu drag sprijinul, dar, povestea de dragoste sa încheiat! 
  Sunt foarte curioasă dacă acest ,,domn Primar, se va băga în Direcția de asistență socială , și  va avea curajul să rupă  mâna celui ce la făcut  Primar?
  Așteptăm!

 4. Cand am zis ca a-ti votat un nume nemtesc..si atat..ce n-au reusit primarii  pana acum,va reusi „neamtul”,adica va ingropa orasul de tot.Vlad Țepes unde esti tu oare ?

 5. Ma scuzati ca ma bag si eu in seama pe aici……Directia aia este la pamant! Plina de pupincuristi, lipitori de afise in campaniile electorale, tot felul de ciudati cu mentalitati comuniste, dar o camera ascunsa face minuni. Din 2016 imi mananc ficatii odata la 2 ani cu incompetentii aia dar va spun ca am intalnit si niste femei foarte muncitoare si amabile. Clanul Surducan este o mare problema in institutia aia dar toate la timpul lor. 🙂

 6. Interesant articolul, dar dece nu va informati domnule jurnalist si de trecutul acestui „domnn” Pisica sa aflati si dvoastra citi oameni a inselat, cite procese are pe rol, cum il injura compatriotii lui din cartierele pe unde merge si se foloseste de functie. Promite oamenilor ca le face contracte de locuinte, ca le baga apa si canalizare di cite si mai vite. Ii injura face misto pe limba lui de ei. Sunteti um jurnalist onest, va rog sa cercetati. Sau mai o idee va dau dece nu invitati colegii acestei sefe la discutii poate au si ei ceva de spus ca totusi sunt tiriti in scandal odata cu ea . Cum isi petmite acest rrom sa vorbeasca in numele colegilor sai facind-ui indirect slugarnici??? Mai ales ca afirma ca unii lucreaza de o viata acolo in social. Urit domnule Brindescu, foarte urit ca ati postat un articol fara sa cereti alte puncte de vedere, nu de la conducere si de la acele persoane la care se face referire. Da ce sa zic e articol de scandal, daca ati fi vrut adevarul investigati mai mult. E usor sa dai in munca unor oameni care sint sigura ca nici nu cunoasteti ce fel de actuvitate desfasoara. Ati auzit de vestele albe ale DAS?? Ati auzit de osmeni vu probleme psihice ajutati de aceste slugi ??? Cred ca nu ca daca ati fi auzit ce lucreaza intii ati fi cerut si punctul lor de vedere. Astept domnule Ciprian sa faceti un articol si cu munca lor……. nu doar cu fsptul ca fac o spuma de lapte, o cafea, etc…..realizarile acestei echipe conteala. Va fac trimitere pe google , inserati numele doamnei acuzate si veti vedea ce articol va apare de oe ziarul Tion, un ziar care nu este de scandal.

   1. Va deranjeaza adevarul si dati cu aroganta. Dedpre lectii de jurnalism se vede ce multe ati luat ce pregatire aveti. Oare nu ar trebui sa va asociem cumva cu pisica si clanurile??? Intreb si eu asa, ca stii vorba aia „cine se aseamana se aduna”

    1. Mirela, astept sa-mi scrii pe mail, aici am vazut ce poti 🙂 Hai, curaj, abia astept sa citesc informatiile pretioase pe care mi le vei pune la dispozitie 🙂

  1. Doamna Mirela’ cu tot respectul’ va INVEDEREZ sa stiti pe viitor si transmit tuturor acest mesaj
   NICIODATA NU -MI  VOI NEGA TRECUTUL’ SI NICI NU VOI UITA DE UNDE AM PLECAT( imi cunosc foarte bine trecutul) 
   Dar nu inteleg” ce treaba are trecutul meu cu situatia descrisă pe care i am adresat o domnului Primar
   În fapt ZIARISTII AU PREZENTAT EXACT’ sesizarea mea  adresată domnului Primar’ cuvant cu cuvant si pe care o voi susține oricand cu argumente întemeiate si  probate.
   Cu ce v-ati   bucura dstra’ dacă ar scrie ziariștilor despre mine’ in contextul in CARE NU AM CAZIER si la orice ora doriti’ pot să dau examen si la 12 noaptea din somn’ CA SITUATIA REALA a romilor nu o știe nimeni mai bine.ca mine’ ASTFEL CA TOATE CALIFICATIVELE MELE ANUALE SUNT DE FOARTE Bine’ inclusiv  pe anul 2020.
   Inteleg totusi si gândirea si mentalitatea  dstea’ deoarece am avut de suferit  pe timpuri la internat
   ”Cine nu i cu noi..Este împotriva noastra’ …

   1. Domnule Pisica, usor, usor va apropiati de adevar si de faptul ca tot articolul este can can, pentru a face ce stii mstale mai bine, mahala si circ pe piine, ca de asta le place la romini, dam in Director cu noroi dam in sefi in primar in colegi. Ce iti pasa lu matale „boierule” atita timp cit nu cunosti sensul cubintului OMENIE care vine de la OM. Pai matale daca ai fb chiar si in plin scandal, noi cititorii ce da mai credem????? Halal articol se vede ca ai fost pus bre matale sa te razbuni pe oamenii astia. Sa stii ca cititorii stiu ce sa inteleaga, singur Mo, te dai pe brazda nu iti convine conducerea de la primar si pina la sef……vrei si tu un pic de scaun si nu stii cum? Spui de trecut da de care i ai inselat, umilit nu zici matale nimic?????

    1. Mirela’ observ si totodata cred ca si tu esti o părticică din anturajul acesta toxic cum l am descris eu
     Cred ca esti la curent cu ” examenul””’ susținut de finită cu biletelele 1 si 2!!!  o vorba din bătrâni zice” Cine se aseamănă se aduna”’
     Asa ca nu am discuții cu astfel de ”personaje”

     1. Doamna ”’Mirela   ”””repet încă odată si stiu ca sunteti aliați ” 
      Eu am sesizat Angajatorul in speță pe domnul Primar’ iar presa suverană ca a 4 putere in  stat’ a prezentat exact sesizarea mea. Asa ca puteti da in mine”’ ca in fabrici si uzine”( sa fie rama imperecheata’ dacă stiti ce i aia rima)
      Problema ESTE MULT MAI GRAVĂ ‘ deoarece conducerea institutiei’ asa cum eu am sesizat
      I-A COMUNICAT domnului Primar O MINCIUNA pe care eu sigur o voi denunta’  MAI EXACT FAPTUL CA ADRIANA FILIPICS ”ARE o experienta in domeniu”” de 12 ani in CISRM’ ori dacă  procurorii vor efectua cercetările cuvenite ‘ SIGUR VOR AFLA ADEVARUL” ca in tabloul Asistenților Sociali’ apare debutant Adriana Filipics cu gradatia 2′ ASTFEL CA din anul 2015 când a fost angajată p8na in prezent  NICIODATA nu va avea 12 ani
      Și atunci va intreb legitim
      De ce???? SI cu ce scop”’ conducerea DASTM l a mințit  pe domnul Primar
      ( m a 8ntrebat  fiul meu de 15 ani si nu am stiut sa i raspund)

     2. Vai si amar ce exprimare , ce aberatii !! Se vede ca omul e cu capu. Cred si-au dat sama si cititorii si dom Brindescu cu ce te ocupi. Nu ai de unde sa stii matale cum este concursul la stat ca doar ai intrat pe pile, nu ai participat la un concurs de un asa nivel unde sunt 2 variante de dubiecte. Dar e prea mult prntrutine Bro😆😆

     3. Doamna”’Mirela””’si daca organele abilitate  vor ajunge să constate că în fapt  la concursul dat  au fost  biletul 1 si biletul 2 iar in …….
      Să i chiar asa
      ‘ am ajuns să ne contrazicem ‘ pentru……

 7. Imi cer scuze pentru unele greseli care sunt de la tastatura telefonului, ca de eu mu sint rroma sa imi permit un telefon performant, asta este, pina la urma nu stiu ce conteaza mai mult …… intelegeti dumneavoastra domnule ziarist ce vreau sa zic 

  1. Sărut mana’ doamna ””Mirela”” si va salut cu multă dragoste. Dar am dedus din comentariu dstra ca”’ doar romiii’ AU telefoane performante’ceia ce nu ar fi un lucru rau’ in contextul socioprofesional. Doar că eu cred ca premeditat faceti astfel de acuzațiile nefondate’ din motive de discriminare.va rog sa fiti mai atentă in limbaj 
   Va multumesc!

 8. De ce nu cercetati ca Marian Pisica a fost angajat pe pile nu stie nici sa utilizeze un calculator si e pe o finctie ce prevede si sa scrie proiecte sociale , nu are pregatire de expert social , cercetati ce sa intimplat cu cei 210 de experti sociali pregatiri de UE pt rromi , Marian Pisica este pe o functie de expert pt care nu are pregatire si a facut coafor pe banii de la UE care este pe numele fiicei sale si se fac cursuri platite de UE la coaforul acestuia il pune sa duca flori ca nu stie sa faca altceva .Cercetati sa aflati adevaru si incepeteti de la Mirescu Adrian care isi tine scaune bine de multi ani dar nu a facut numic pt romi.
   

  1. Domnule Teodor’ (probabil cu nume de scena) aveti si probe’ pentru acuzațiile pe care mi le faceti mie’ fi cei mele si domnului Adrian Nițescu.
   Este o intrebare legitima pe care v-o adresez
   Observ’ ca aveti o mentalitate care nu este tocmai crestina”’ in sensul ca sunt trimis să cumpăr flori ca nu stiu altceva””
   Dar revin si va intreb”’ DASTM este o instituție privată?”’ Sa ma adaptez la conditiiile patronului

 9. Buna asta. Eu nu mi-am permis niciodata sa le cer colegilor (eu nu le spun subordonati) sa imi faca cafeaua.
  In alta ordine de idei stau si ma intreb; de ce sa stai pe calmante cand poti sa iti dai demisia si sa treci in privat ? Pana la urma e o alegere personala.
   

 10.  Cum puteti scrie ce vi se dicteaza? Cunoașteți acest individ??? Activitatea lui??? Cu ce se ocupa??? se pare ca nu e un exemplu de moralitate . În altă ordine de idei are aceasta doamna figura unei sefe înspăimântătoare 🤣🤣  nu v-ati speriat tare nu?? Penibil. Se înțelege clar scopul acestui domn Pisica. Speram ca are 7 vieti si scapa🤣🤣🤣

  1. Dar CE V AM FACUT’ Eu domnule Gheorghiță de imi doriti moartea??? V AM furat ceva? S AU faceti parte si dstra din anturaj’ si in semn de solidarirate’ recrutați la astfel de amenințări
   SA STITI SI dstra si toti cei care nu împărtășit traumele si suferințele  mele’ CA NU MI ESTE FRICA DE NIMIC decat de Dumnezeu ‘ iar cand am promovat acest demers cu siguranta m am gandit si la consecințele  PRIVIND TRAFICAREA INFLUENTEI pentru  a mă duce la tăcere ‘ atat de catre rudele din Poliție cat si personajelor care o susține!!
   Dar cum toată viața mea ” a fost un risc” am hotarat sa ma sacrific eu’ pentru  aflarea adevărului și voi lupta cu toate armele juridice’ pînă cand va  triumfa  adevarul’ 8ndiferent de  piedicile puse 

   1. Domnul meu, era haioasa traditia cu pisica si cele 7 vieti. Nu va duce tartacuta. La cât va smiorcaiti pe aici si ce abordare aveti , se vede ca sunteti cu probleme serioase. keep calm.miauuu😺

  2. Domnule Gheorghita,
   Marian Pisică, este un incompetent, analafabet funcțional cu o facultate de drept neterminata la Lugoj. Nustiu cum a ajuns să fie student la Lugoj, dar stiu un singur lucru, spune realitatea din interiorul institutiei. Ma mir că cei de la RENAȘTEREA au inteles ce voia să spun. Oricum pozele (capturile de ecran) nu tin loc de PROBE. E oricum irelevant faptul că acest nene aduce acuzatii fără noimă uneia pe care a lins-o in cur inainte de a ajunge sefa lui. Deci, să nu vă mire faptul că se petrec astfel de mizerii.

   1. Domnilor   Gheorghita’ Elvis’ si altii cu nume de scenă
    DE CE NU VA DATI IDENTITATEA  CORECT????AHHHHA  VA ESTE TEAMA!!!!
    O  vorba in bătrâni zice”’ ca de ce va este teama NU SCAPATI!!!
    stimate’ dom. Gheoeghira’ te intreb legitim Dacă poți discerne’ ce inseamna LEGITIM”
    Ce ai domnule cu Facultatea??? 
    Ti am facut dumitale ceva???  SI nu ti am plătit  am datorii la tine’ SAU ESTI DIN  ECHIPA??????? SI in semn de solidaritate  ESTI TENTAT SA MA DENIGRZI’ crezând că  VOI RENUNTA LA ACEST DEMERS
    VA ANUNT’ CA NU VOI CEDA’ DECAT DACA MA ONORAȚI  .

 11. Hop stop!!! Articol nou!!! Observ in fotografie „Catedrala Neamului” linga care se aseaza figura unei doamne frumoase cu o palarie bine conturata. Citind articolul mi se pare deplasat si remarci rautacioase va spun si dece: unei doamne careia i se face cafeaua, spuma de lapte, ceaiuri, etc. Inseamna ca este iubita de catre colegi. Prin urmare consider ca acest rrom care o pune intr o lumina proasta este fooooarte frustrat, probabil din motiv ca nu primeste acelasi tratament. Mi se pare imposibil in secolul nostru ca un sef sa si oblige colegii asa cum a descris . Dar totusi il rog pe acest rrom daca are frustrari si nu se regaseste in acel serviciu, sa vina la noi in privat unde va fi tratat si respectat pe masura mincii sale

  1. Bobita’ stiu ca ai nume de scena’ te am identificat deja.
   ASA CA”’ FATO”’ frustrată esti tu . STIU EU CA ASTA VA DORITI VOI”’ dar nu voi pleca pînă cand nu va fi control de la Comisia de Abuzuri din Senat și cred ca nici atunci
   Vreau sa cad 8n baza înregistrării audio”’  de ce șefa foloseste sintagma tigan”’
   Cred ca imi amintescCINE  MI A SUGERAT’ sa mi dau demisia’ EXACT cand am înregistrat sesizarea!!!!!

 12. Tigari , tigari, tigari , schimb marci,  euro !!! Asta faceai acum citiva ani bai tighi. Mai stii citi ai inselat la cite familii le ai luat piinea de la gura?? Ai auzit de melodia aia ??! BLESTEM ?? Daca nu ascult-o !! Mai Pisica nici nu stii cit de penibil incepi sa fii….

  1. Domnule’ bucătar Elvis”’va mai repet încă odata(de fapt chiar va inteleg disperarea) EU NUMI NEG TRECUTUL( ca ALTIII stiiiti TU bine la ce ma refer’ ….NICIODATA IN VIATA MEA NU VOI UITA DE UNDE AM PLECAT SI SUNT SI MANDRU   de tot ce am realizat in viata’ cu bune si rele
   Dar TU’ DACA NU STIIIII decat sa fierbi la cazane” domnule ”ELVIS”’ nu am discuții cu astfel de personaje CARE ISI DECLINĂ  IDENTITATEA’ de teama( te anunt ca voi afla sigur numele de scena’ deoarece am promovat plîngere si cu siguranță  procurorul va identifica pe ELV8S)Domnule Elvis FIII BARBAT SI  DA TI NUMELE REAL'( Dar de frica’ ) asta denotă SI  VALOAREA VOASTRA in societate  si metode de alterare a OPINIEI  PENTRU PROTEJAREA ființei dragi tie!

 13. Nu cunosc activitatea din cadrul acelui Centru.. dar am inteles, ca Postul a fost pentru actualul Sef..a fost pus la naftalina..pana termina faculta. Mai toti fosti colegi de munca de pe ” Telegrafului ” au ajuns dupa instalarea in functie a dnei Director G.. 
  Toti au ajuns sa fie ..Sefi sau Inspectori.. ( fara excludere)
  Pe cand ceilalti angajati ai Fostei Directii.. au dat concurs..unii au ramas in aceeasi functie..altii au ” reusit” iar altii au venit de afara.. tot pentru ca era ” nevoie ” de eii..
  In final.. Recunosc ca ..cei care Lucreaza sub sef..la acest Centru.. Jos Palaria.. Multumesc..sunte.ti Minunati..

 14. Nu stiu cum aș începe comentariul pe langă faptul că il cunosc pe acest Marian,dar spune realități care sunt suportate de angajatii Directia de Asistenta Sociala a Primariei Mun. Timisoara (DASTM).
  Să o luăm cu inceputul.
  1. Marian nu avea ce să caute in această institutie si datorită faptului că este un analfabet functional, dar si cu multiple fețe.
  2. Postul acestuia nu-și mai are relevantă in acestă organigrama si datorită faptului că sunt servicii in cadrul acestei institutii care isi fac treaba (fără ajutorul lui), precum: asistentii sociali + serviciile integrate in acest DASTM.
  3. Devreme ce a rezistat ani la rândul, e semn de intrebare pentru colegii/colegele acestuia care nu au raportat incapacitatile sale motorii (utilizarea unui limbaj institutional, utilizarea unui PC ori alte mijloace fixe care sa-i usureze munca in rapoartele de serviciu, utilizarea unui limbaj care sa fie usor inteles).
  Sa revenim la cele amintite in primul paragraf.
  1. DASTM este o institutie plină de sinecuri.
  2. Sefa acestuia este una din sinecurile Rodicăi Surducan
  3. Rodica Surducan ar trebui aruncată inafara institutiei si eventual să restituie sumele pe care le-a incasat de cand e pandemia (desi nu au avut activitate multă!)
  4. Rodica Surducan si-a adun neamurile să participe la licitatii (verificati cine sunt furnizorii acestei institutii si vă veti mira -nepoti, rude si rubedenii)
  5. Cand vorbim de sinecuri, vorbim de oameni ai PNL-ului, oameni fără nicio pregătire pe specialitate.
  6. Rodica Surducan cand este călcată pe ”bombeu” face comisii de disciplină si multi nu rezistă la presiunile pe care le face prin interpusi si de ea direct. Este una din cele mai mari mizerii pe care FRITZ o tine inca ăn brate. Este o rusine pentru Primaria Timisoara sa tina inca ”relicve”/”epave” politice si curve politice- aici e vorba de toti cei care se inconjoara pe langa Surducan nebuna.
  Toti cunoastem că este incă de neclintit. De jignit – nu o intrece nimeni. Este campioana la minciuni, la diversiuni că nici circul nu are loc sa-i ofere un post. Uitati-va numa la fața ei ce meclă de cimitir face, zici că face reclamă la cimitirul lu mă-sa.
  PISICĂ, fii pe pace că o să zbori cu sau fără voia ta. Ai tras cu ei la aceeasi căruță, acum te imping ei numai decît. Poate ar trebui să mergi la CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminării) si să le spui că ai fost supus excluziunii profesionale pe criterii etnice, desi stiu ca sunt multi care te-ar sustine, dar le e teamă. Fii pe pace, cum ti-am spus, vei zbura mai devreme sau mai târziu. Asa se intamplă cu cei care scot mizeriile de sub preș. In spatele Rodicăi (babei) stau multi prosti care incă sug de la pieptul ei. Cheamă si tu televiziunile locale, fă sesizări la Curtea de Conturi, la ANFP, la ANAP (Achizitiile Publice) să faca verificările de pe ultimii ani. Sa vezi ce razboi va exploda.
  MAMĂĂĂĂ ce bucurie va fi pe unii din angajati că ai dat in MAMA OMIDA si vor pleca toti din DASTM.
   
  Domnulor PRIMAR, Viceprimar
  DOMINIC FRIZT, Ruben LAȚCĂU
  Reformați, dracului, DASTM-ul ală că e plin de mizerii acolo si se impute treaba. Fiti si voi profesionisti daca tot vi se cere ajutorul unui angajat care suferă. Desi sunt multi acolo care suferă, dar TAC si pentru că își doresc liniște, dar si pentru că nu-și doresc războaie. Să vă fie rușine că nu ati luat act de problemele sesizate de acest angajat al dvs. DASMT-ul trebuie reformat. Stiti cum? Facute evaluări la sânge si puricate companiile care sug de la țâța Mamei Omida.

Lasă un răspuns