Aproape 350 de noi cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore; rata de infectare creşte în Timișoara

coronavirus 53

Un număr de 346 de noi infectări cu SARS-CoV-2 au fost anunţate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş în ultimele 24 de ore, dintre care 194 în Timişoara, unde rata de infectare a crescut de la 6,07 la 6,41 la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Directorul medical de la „Matei Balș”: Ne este teamă că valul 3 va fi mai rău decât valul 2. Virusul va rămâne mult timp printre noi

Vineri, în spitalele din Timişoara şi din judeţ sunt internaţi 380 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 59 sunt în secţiile ATI.

De la începutul pandemiei, în Timiş s-au înregistrat 38.483 de infectări cu SARS-CoV-2 şi 829 de decese, dintre care două în ultimele 24 de ore.

Rămân active 14 focare COVID-19 cu 211 subiecţi pozitivi.

Cele mai ridicate rate de infectare din judeţ rămân în comunele Niţchidorf (10,30, în scădere), Dumbrăviţa (9,39, în creştere) şi Variaş (9,19, triplare faţă de rata raportată anterior).

Pe de altă parte, Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării a luat decizia de a deschide încă 130 de centre de imunizare, la nivel naţional, în Timişoara şi în judeţ urmând să devină operaţionale alte şapte noi fluxuri de vaccinare, în centrele deja deschise, respectiv, la Spitalul CFR Timişoara (două fluxuri), iar câte un flux la Centrul Iulius Mall Timişoara, Centrul Dumbrăviţa, Centrul Ghiroda, Centrul Lugoj (Sala de sport) şi Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns