Vesticii se obișnuiesc să achite biletele de tramvai cu telefonul

Peste 10.000 de utilizatori au folosit în ultimele trei luni aplicația 24pay pentru a achita transportul în comun în Timișoara și Arad, cele mai multe tranzacții realizându-se prin intermediul telefoanelor cu sistem de operare Android.

CITEȘTE ȘI: Bătaie pe locurile de casă dintr-o comună de lângă Timișoara

Aplicația 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online și este un portofel electronic care pune la dispoziția utilizatorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

Astfel, în perioada mai – iulie 2018, în Timișoara peste 6.500 de utilizatori au folosit aplicația 24pay pentru a achita transportul în comun, în timp ce la Arad peste 3.500 de utilizatori au ales această modalitate de plată.

CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo pe toată săptămâna. Vremea rămâne călduroasă

În ceea ce privește terminalele folosite, peste 77 la sută dintre utilizatori au realizat tranzacții prin intermediul telefoanelor mobile cu sistemul de operare Android, iar 23 la sută prin intermediul smartphone-urilor cu sistem de operare iOS.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google play sau App store.

CITEȘTE ȘI: Două persoane rănite, la Timișoara, din cauza unui șofer neatent (video)

Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugarea inițială a unui card bancar Visa/Mastercard, plățile pentru achiziția biletului  fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de o bancă din România.

„În urma cererilor primite din partea călătorilor în cadrul mesageriei din aplicație, ne dorim ca în perioada următoare să introducem plata abonamentelor prin intermediul aplicației 24pay, dar și posibilitatea de a achita titlurile de călătorie prin intermediul SMS”, a declarat Dan Cernea, director general al companiei care a dezvoltat aplicația.

De la lansare și până în prezent, vânzările totale de bilete în Timișoara și Arad prin intermediul aplicației 24pay au depășit 40.000 de lei, cel mai cumpărat tip de bilet fiind cel pentru o călătorie urbană.

Din această lună, aplicația 24pay este disponibilă și în Brașov pentru achitarea transportului în comun, urmând ca în perioada următoare alte trei orașe să adopte această metodă de plată.

0 Comments

No Comment.