Veşti bune pentru locuitorii din Ciacova şi din satele aparţinătoare

ciacova 3

Lucrările de infrastructură care se vor executa în orașul Ciacova și în localitățile care aparțin de acesta cuprind, atât reabilitări de rețele subterane de utilități, la care se lucrează în prezent, cât și modernizări de străzi.

Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală se vor face asfaltări pe șase kilometri în satele Cebza, Petroman și Obad, iar la Macedonia se vor asfalta străzi pe 1,5 kilometri, finanțarea fiind suportată din bugetul local.

Prin proiectul derulat de operatorul regional Aquatim se vor executa extinderi ale rețelelor de apă și canalizare și o nouă stație de tratare a apei potabile. În prezent, pe strada N. Bălcescu se execută reabilitări de rețea de apă și refaceri de branșamente.

Pentru reabilitarea Ansamblului Cetății, conform primarului Petru Filip, nu s-a găsit încă o sursă de finanțare, deși autoritățile și-ar fi dorit ca refacă această foarte frumoase zonă, pentru a o include într-un circuit de turism istoric și cultural. În schimb, Cula are șanse mai multe să fie reabilitată.

O veste bună pentru ciacoveni, dar și pentru locuitorii satelor aparținătoare, este și aceea că orașul este partener în proiectul de introducere a gazului metan împreună cu comuna Ghilad. S-a dat undă verde elaborării studiului de fezabilitate și obținerii avizelor necesare în consiliul local orășenesc și urmează derularea procedurilor legale, urmând ca Ministerul Energiei să organizeze licitația și să desemneze executantul lucrărilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Veşti bune pentru locuitorii din Ciacova şi din satele aparţinătoare

  1. Ciacova nu este acea localitate banateana care s-a „remarcat” prin faptul ca e plina de asistati sociali, dar nu se inghesuie nimeni sa munceasca?

    http://renasterea.ro/ce-faci-cand-ai-pierdut-trenul-dezvoltarii/

    Si acum, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, „harnicii” asistati sociali banateni din Ciacova primesc bani de la bugetul statului, buget care este constituit in cea mai mare parte din contributiile cetatenilor din Sudul tarii (Muntenia+Oltenia+Dobrogea contribuie cu 13.4 mld.Euro, Ardealul cu 0.8 mld. Euro, Banatul cu numai 0.2 mld. Euro) – adica regatenii sunt sponsori de lux pentru banateni. Culmea, banatenii din zona mai viseaza si retea de gaz metan cu bani de la Ministerul Energiei, adica tot de la bugetul statului. Tupeu de banateni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *