Două tobogane şi al treilea… dispărut! În comuna Parţa

parta timis

N-au făcut niciodată parte din inventarul vreunui parc adevărat, iar cei care trec prin comuna Parţa le pot vedea şi acum înafara ei, în apropierea podului. Par vechi de când lumea şi dau impresia că n-au mai fost folosite de multă vreme cele două tobogane vopsite în galben şi albastru, cum se mai găsesc pe la locurile de joacă create în urmă cu mai bine de un deceniu în multe localităţi timişene, fie prin curţile şcolilor şi grădiniţelor, fie în perimetre amenajate ca spaţii verzi, cu zone de recreere pentru mari şi mici.

Care-i povestea lor, una simplă de tot, aflăm de la Mihai Petricaş, primarul din Parţa.

„Vara, destui timișoreni obișnuiesc să vină încoace, la iarbă verde. Nu suntem departe de oraș, apă avem, locul nu este nici aglomerat cum se întâmplă cu cele de pe plajele oficiale de la Albina sau Șag. Vin oamenii cu familia, stau la picnic, se bucură de aer curat și de liniște în natură. În 2005, m-am gândit să pun aici câteva leagăne și tobogane pentru copiii oaspeților noștri estivali. Nu ceva complicat sau excesiv de costisitor, doar două-trei instalații care să le permită să se joace și ei în voie, sub ochii părinților.

Zis și făcut, însă cineva, nu se știe cine, a pus ochii pe unul dintre toboganele de plastic, cu gând să și-l însușească. Într-o bună zi, a dispărut ca prin farmec. Dacă era din metal ar fi putut fi valorificat la fier vechi, dar așa cred că, la o adică, ar putea să se afle în curtea vreunui cetățean certat cu legea, care să-l fi sustras spre distracția propriilor odrasle.

Cert este că, de atunci, am renunțat la a completa peisajul cu alte echipamente de agrement. Am dotat în schimb locurile de joacă din comună, pentru micuții din Parța, cu leagăne noi și moderne”, ne-a spus Mihai Petricaş, primarul localităţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *