Veste bună pentru bolnavii din Timiș. Bani suficienți pentru analize medicale gratuite

dumitrascu 17 iunie 1

În urma unei analize efectuate de către Casa Județeana de Asigurări de Sănătate Timiș, precum   și în urma  discuțiilor cu furnizorii  de servicii medicale paraclinice din județ, s-a constatat că aceștia dispun de fonduri suficiente pentru acordarea de  analize de laborator și investigații de imagistică, ținând cont și de faptul că fondurile au fost suplimentate, tocmai pentru a face față solicitărilor asiguraților.

În acest moment,  CJAS Timis asigură toți pacienții, atât din județul nostru cât și din alte județe ale țării, care se adresează unui furnizor de servicii medicale paraclinice, că pot beneficia de toate investigațiile paraclinice de care au nevoie. „Asigurații beneficiază gratuit de analize medicale de laborator și imagistică pe întreg teritoriul țării, fără a mai condiționa acordarea acestor servicii doar de către furnizorii care se află în relație contractuală cu aceeași  casă de asigurări cu care se află și medicul care a emis biletul de trimitere.

Astfel, pe baza unui bilet de trimitere eliberat de medici aflați în relație contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, asiguratul poate beneficia de investigații paraclinice la orice furnizor din țară”, a declarat  Victor Dumitrașcu, director General al CJAS Timis.

Bugetul alocat furnizorilor de imagistică pentru anul în curs este de  17,4  milioane de lei, la fel cu cel alocat laboratoarelor. În contract cu CJAS Timiș sunt 27 de laboratoare de analize medicale, 21 furnizori de imagistică și 21 de furnizori de ecografii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns