Verde pentru Biciclete nu participă la întâlnirea din mediul online cu Nicolae Robu

pista biciclete 1

Reprezentanții Verde pentru biciclete au transmis că nu particpă, astăzi, la întâlnirea din mediul online cu primarul Nicolae Robu.

”Apreciem interesul pe care îl arată în această perioadă administrația locală asupra infrastructurii velo din oraș, dar considerăm că modul în care au loc consultările cu comunitatea bicicliștilor este unul bazat mai mult pe marketing decât pe o dorință sinceră de a îmbunătăți situația actuală, sau de o viziune pe termen lung care să prioritizeze transportul alternativ în Timișoara.

CITEȘTE ȘI: RCS & RDS va suprataxa românii aflați în străinătate. ANCOM a aprobat o nouă derogare

Problemele sesizate de bicicliști nu sunt o noutate, nu diferă cu nimic de cele pe care le aveam în anii trecuți și care au întârziat să-și găsească o rezolvarea atunci când au fost sesizate punctual – de la piste cu vopsea alunecoasă, la borduri mult prea înalte care sunt un impediment nu doar pentru bicicliști ci și pentru persoanele cu dizabilități”, au transmis reprezentanții VpB.

La finalul anului trecut, comunitatea locală a bicicliștilor a înaintat o listă scurtă a bordurilor care pun probleme majore bicicliștilor, iar reparațiile au întârziat să apară.
”Suntem în vara lui 2018 și ne lovim, la propriu, de aceleași borduri înalte și de promisiuni făcute în forță care nu sunt onorate!

Totodată, suntem în dezacord cu modul în care s-a ales realizarea acestei audieri publice, mediul online fiind un loc în care se pot manipula cu ușurință discuțiile.

Deși salutăm cu căldură orice fel de propunere de întâlnire în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și orice ocazie de dialog constructiv dată comunității, solicităm ca acestea să fie făcute conform procedurii de audiere publică, unde orice structură de interese își pot aduce contribuția transparentă în actul decizional al politicilor publice”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Totodată, reprezentanții comunității bicicliștilor din timișoara spun că la masa discuțiilor ar trebui să participe diverși specialiști, nefiind firesc ca soluțiile tehnice să vină din partea cetățeniilor.

”În perioada următoare vom face publică evaluarea obiectivă a tuturor pistelor de biciclete din Timișoara, la care echipa VpB lucrează de câteva luni. Acest studiu sperăm să vină în ajutorul municipalității și să ne ofere tuturor o imagine de ansamblu corectă.
Până atunci, ajunge ca responsabilii de infrastructura velo din aparatul administrativ să arunce o privire pe Strada 20 decembrie 1989, în apropierea Primăriei și să înceapă lucrările de întreținere și optimizare a pistelor de bicicletă pe lângă care probabil trec zilnic – deci nu le sunt necunoscute!”, spun reprezentanții VpB.

Reamintim că bicicliștii din orașul de pe Bega vor avea ocazia, miercuri, de la ora 17, să-l întâlnească pe primarul Nicolae Robu, care îi va primi într-o audiență, deocamdată, virtuală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns