RCS & RDS va suprataxa românii aflați în străinătate. ANCOM a aprobat o nouă derogare

telefon mobil

RCS & RDS va suprataxa românii aflați în străinătate care folosesc serviciile sale de telefonie mobile, după ce ANCOM – autoritatea de reglementare în comunicații – a aprobat derogarea de la prevederile europene privind roamingul.

”ANCOM a aprobat, pentru al doilea an, cererea RCS&RDS de a aplică propriilor clienți anumite suprataxe, în plus față de tarifele naționale, pentru serviciile de roaming în Uniunea Europeană, dar și în Norvegia, Islanda, respectiv Liechtenstein (SEE).

Conform reglementărilor europene, operatorii mobili care nu sunt în măsură să susțînă comercial «Roam like at home» pot solicită și pot fi autorizați de autoritatea de reglementare, în urmă unei analize, să perceapă utilizatorilor anumite suprataxe de sustenabilitate, in plus față de tarifele naționale”, se artă într-un comunicat al ANCOM.
Tarifele vor fi percepute începând cu 1 iulie 2018, pe o perioadă de 12 luni.

Mai ieftin decât anul trecut

Noile tarife sunt mai mici decât cele de anul trecut, dar tot peste nivelul oferit de către RCS-RDS în țară.
Iată noile tarife:

a) 0,0208 Euro/minut, pentru apelurile efectuate (față de 0,031 Euro/minut în 2017);

b) 0,0091 Euro/minut, pentru apelurile primite, sau orice valoare mai mică stabilită la nivel european de la dată aplicării (față de 0,0108 Euro/minut în 2017);

c) 2,97 Euro/GB (sau 0,00297 Euro/MB – n.r.) (față de 6,37 Euro/GB în 2017 pentru consumul de date efectuat între 30 iunie – 31 decembrie 2017, respectiv 4,9 Euro/GB (0,0049 Euro/MB), pentru consumul de date efectuat între 1 ianuarie – 30 iunie 2018).

Pentru apelurile efectuate în roaming în Spațiul Economic European abonații RCS&RDS vor plăti, de la primul minut, numai suprataxa, în limita minutelor naționale incluse, respectiv tariful pentru apeluri în afara rețelei plus suprataxa, după epuizarea minutelor naționale incluse.

Pentru apelurile primite în roaming în SEE abonații RCS&RDS vor plăti, de la primul minut, numai suprataxa.

Pentru datele consumate în roaming în SEE abonații RCS&RDS vor plăti, de la primul MB, numai suprataxa, conform libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns