Rezultate BAC 2018 – edu.ro. Elevii află miercuri rezultatele examenelor la Bacalaureat 2018

Se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Absolvenții de liceu află miercuri, 4 iulie, primele rezultate la Bacalaureat 2018. În aceeași zi, ei pot depune contestații, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2018, după contestații, vor fi afișate pe 9 iulie. Absolvenții de liceu au terminat joi, 28 iunie, examenul de Bacalaureat 2018.

Vezi rezultatele la Bacalaureat 2018 pe bacalaureat.edu.ro.

Rezultate BAC 2018 EDU.RO. Elevii nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2018 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează notele. Lucrările vor fi recorectate în perioada 5-8 iulie, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2018 vor fi afișase pe 9 iulie.

Ce se întâmplă dacă media ta la Bacalaureat este 5.99

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;03
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
O veste bună este că pentru toți cei care obțin media generală 5,99, aceasta se rotunjește la 6,00.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Cum poți face contestație

Elevii au astfel la dispoziţie doar 4 ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată. Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează.

 

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

 

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii, scrie libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *