Va livra România armament în Ucraina? Răspunsul lui Grindeanu

Sorin Grindeanu: CNAIR și alte companii coordonate de Ministerul Transporturilor trec de la BCR, cu acționariat austriac, la CEC. "Au găsit condiţii mai bune"

Decizia în privința livrării de armament de către România în Ucraina va fi luată „scurt, fără prea mult debate”, spune prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Deocamdată este așteptată analiza Ministerului Apărării.

Întrebat, luni seară, dacă România va livra armament în Ucraina, având în vedere declarațiile contradictorii pe această temă, Sorin Grindeanu a spus că poziția premierului în această problemă este cea corectă.

Este așteptată o analiză a Ministerului Apărării, prezentată în mod sigur și în CSAT, astfel încât hotărârea să fie „fundamentată și corectă”.

„Putem avea declarații care pot să dea bine la un moment dat într-un anumit context, dar care în câteva zile pot să fie negate de realitate. Sunt convins că analiza pe care o va face Ministerul Apărării Naționale va da soluția corectă și cred că trebuie să îi lăsăm să vorbească pe specialiști”, a spus Grindeanu.

Întrebat, la Antena 3, dacă oficialilor din România le este teamă să discute despre acest lucru, prim-vicepreședintele PSD a răspuns că România, chiar dacă face parte din NATO și din Uniunea Europeană, trebuie în primul rând să aibă grijă de cetățenii săi: „suntem țara care avem cea mai lungă graniță cu Ucraina, peste 600 de km. Toate aceste lucruri sunt convins că vor fi analizate și decizia va fi luată scurt, fără prea mult debate. Cred că aceștia sunt pașii într-o situație complicată”, conform Mediafax.

Întrebat mai departe dacă ar fi un pas corect din partea României să livreze arme sau, fiind aproape de zona conflictului, să analizeze bine, Grindeanu a răspuns că nu se hazardează ca Florin Cîțu, ci va aștepta poziția celor de la Ministerul Apărării: „cred că asta este o poziție rațională corectă”.

CITEȘTE ȘI: Soț și soție găsiți împușcați mortal în propria casă, cu arma lângă ei

În urmă cu câteva zile, premierul Nicolae Ciucă spunea că România va analiza cererile de la Kiev privind furnizarea de arme către Ucraina și va lua o decizie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Va livra România armament în Ucraina? Răspunsul lui Grindeanu

  1. Ahaa!…Așadar hotărăsc ”ei”, – în funcție de ce fel de dispoziții primesc de la stăpânii lor….De popor îi doare fix în pix!…..Nu întreabă pe nimeni, fac după cum primesc ordinele……Au Doame!…. , da nu mai vin alegerile alea odată!…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *